Expekt

I dagens två första VM-matcher levererade Lettland och Norge imponerande prestationer med sina respektive segrar.

Lettland stod för en solid insats när de besegrade Kazakstan med 2-0 i en match där båda lagen visade defensiv styrka i den första perioden. Det var inte förrän i den andra perioden som Lettland tog över spelet. Målen av Roberts Bukarts och Haralds Egle inom loppet av några minuter gav dem den avgörande ledningen.

Kristers Gudlevskis, som tidigare stått i mål för Brynäs och MoDo, spelade en central roll med sina 22 räddningar. Han säkrade en hållen nolla och en viktig seger för Lettland. Nästa utmaning för Lettland blir mot Tyskland, medan Kazakstan ställs mot Sverige i sin kommande match.

I den andra matchen tog Norge en seger mot Danmark, där även de vann med 2-0. Efter en mållös första period, öppnade Norge målskyttet med en välplacerad puck från Michael Brandsegg-Nygård, framspelad av Mats Zuccarello och Patrick Thoresen. Den norska segern säkrades i slutsekunderna när Eirik Salsten träffade en tom målbur, vilket satte punkt för matchen.

Segern var särskilt viktig för Norge som tidigare haft en tuff start i turneringen med tre raka förluster. Med den här vinsten tog Norge sig upp till sjätte plats i gruppen och undvek därmed en nedflyttningsplats. Framöver står matcher mot Österrike och Storbritannien på schemat, avgörande för Norges fortsatta öde i VM.

Kazakstan – Lettland 0-2 (0-0, 0-2, 0-0)

21:48 0-1 Roberts Bukarts (Oskars Batna)
25:22 0-2 Haralds Egle

Danmark – Norge 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

27:45 0-1 Michael Brandsegg-Nygård (Mats Zuccarello, Patrick Thoresen)
59:49 0-2 Eirik Salsten