Expekt

Att uppleva hockey VM på plats och då tillsammans med andra fans är en stor del av hela upplevelsen. För den som befinner sig på plats i Tjeckien är IIHF:s officiella fan zone platsen för just detta. Här kan alla, med eller utan biljett till matcherna, uppleva den härliga atmosfären. 

Precis intill Ostrava Arena hittar ni området, där upp till 5 000 supportrar kan samlas för att njuta av VM-atmosfären. Här finns två stora storbildsskärmar, där de pågående matcherna visas. På så sätt kan man enkelt hänga med i vad som sker inne i byggnaden bredvid, samt vad som pågår borta i Prag där grupp A spelar sina matcher. När det gäller utbudet av mat och dryck på området finns det åtta olika stånd att handla vid.

Utöver hockey kommer det även bli musikunderhållning i form av band från såväl Tjeckien som Polen och Slovakien. Inför varje match görs även besök av VM-maskotarna Bob och Bobek, vars närvaro höjer stämningen. De officiella sponsorerna Skoda, Coca Cola, Samsung, PLYRS, Raiffeisen och Tipsport finns också på plats och håller i olika evenemang för besökarna.

Det finns även en supporteshop, samt att man kan få hjälp med att köpa biljetter till lokaltrafiken som går till och från arenan regelbundet. En viktig detalj att ha med sig om du besöker området är att det inte går att betala med kontanter.

Fan zone i Ostrava öppnar klockan 14:00 alla matchdagar, med undantag för dagarna då det spelas tre matcher. Då öppnar området redan klockan 11:00, så att besökarna kan se matcherna som startar klockan 12:20. Stängning är satt till efter att de sista matcherna är slut, vilket sker kring 22:30 så länge det inte blir förlängning eller straffar.

Är du på plats i Ostrava? Tveka inte att kontakta VMhockey om din upplevelse!