Expekt

När Euro Hockey Tour säsongen 2023/24 fortlöper, med Beijer Hockey Games på svensk mark, nästa år så kommer Tre Kronor att spela sina matcher i Karlstad. Något som Svenska Ishockeyförbundet skriver i ett pressmeddelande.

Tre Kronor fortsätter att bredda sina vyer någorlunda åtminstone när man spelar Euro Hockey Tour. Istället för någon av de största städerna: Stockholm, Göteborg eller Malmö, så kommer nu Beijer Hockey Games att spelas i Karlstad. På sin Twitter lade Tre Kronor ut lite ledtrådar under måndagen för att hinta om var turneringen skulle spelas och senare under dagen kom det officiella beskedet att Beijer Hockey Games kommer att spelas i Karlstad 2023/24.

– Beijer Hockey Games bjuder alltid på riktigt bra hockey, med många av Europas bästa spelare på plats. Att få ta det till Karlstad och Löfbergs Arena känns spännande och kul. Vi vet att det finns en gedigen hockeykultur i Karlstad och hela Värmland, så vi har stora förhoppningar om välbesökta matcher, säger Jesper Björck, Marknadsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet i förbundets pressmeddelande.

Beijer Hockey Games spelas 8-11 februari år 2024 där Karlstad och Löfbergs Arena alltså är hemmaplan för Tre Kronor. Sverige ställs i sedvanlig ordning mot Finland, Tjeckien och Schweiz i Euro Hockey Tour även denna säsong. Sverige är regerande mästare i både Euro Hockey Tour och Beijer Hockey Games, som spelades i Malmö under förra säsongen. Biljetter till Beijer Hockey Games i Karlstad släpps för allmänheten den 25 augusti 2023.

Uppdaterad 21 augusti, 2023