Detta är en serie dueller där Vmhockey.se (genom Anders Granström) har utmanat en AI om vem som kan hitta flest vinnare i Tre Kronors matcher. Anders & AI:n har båda tittat på tidigare möten i VM, senaste matcher lagen spelat samt odds hämtat från Expekt. Ifrån detta ska de välja ett spel som har 1.70 som lägst odds. 

För första gången så leder Anders denna duell där det nu står 4-3 efter avslutat gruppspel. Nu är det dags för kvartsfinal mot Lettland som gäller för Tre Kronor!

AI-tips:

”Sverige -1.5” med oddsen 1.80 hos Expekt. Det innebär att Sverige måste vinna med mer än 1,5 mål (alltså minst 2 mål) för att spelet ska vara vinnande.

  • Lettland har kapacitet att göra det svårt för Sverige, men Sveriges tidigare segrar och starka prestanda kommer förmodligen att ge dem övertaget. Jag förutser att resultatet blir 4-2 till Sverige.

Anders tips:

Jag spelar att Leo Carlsson kommer att göra mål (inklusive övertid) till oddset 2.95 hos Expekt.

  • Leo Carlsson visar att han är het med baljor mot USA

  • Lettland är definitivt en enklare motståndare än USA och det ger utrymme för flera olika målskyttar där jag tror att Leo kommer att vara en av dem

Vi hoppas på en svensk seger under detta VM, annars kommer denna duell att vara över. Vem Sverige får möta i semifinalen är ej klart.