NENT Group kommer att dela på ansvaret att sända JVM tillsammans med Sveriges Television. Nu har de släppt vilka som finns med i tv-rutan och på Viaplay under mästerskapet.

Junior-VM startar om drygt en månad och sänds i två svenska tv-kanaler. Igår kunde VMhockey.se presentera SVT:s kommentatorer, experter och programledare till JVM och idag är det NENT Groups tur.

NENT Group har rättigheterna till JVM där man kommer att sända mästerskapet på Viaplay men också vissa matcher i tv-rutan där TV3, TV6 och TV10 kan visa några matcher. Även om tv-tablån för JVM inte är helt färdig än, så kan NENT Group presentera sina experter till mästerskapet.

I ett mejl till VMhockey.se meddelas truppen för NENT Groups kanaler. Niklas Jihde och Erika Carlsson kommer att dela på ansvaret som programledare under hela mästerskapet. De tidigare målvakterna Valentina Lizana och Erik Granqvist kommer att agera experter tillsammans med Mattias Norström och Håkan Södergren.

I kommentatorsbåset så kommer Robert Tennisberg och Niklas Holmgren dela på ansvaret att guida tittarna genom matchen, tillsammans med någon expert vid sin sida. Reporter på plats i Kanada är Jonatan Lindquist.

NENT Groups trupp till JVM:

Programledare: Niklas Jihde, Erica Carlsson

Experter: Valentina Lizana, Mattias Norström, Håkan Södergren, Erik Granqvist

Reporter: Jonatan Lindquist

Kommentatorer: Niklas Holmgren, Robert Tennisberg