Om drygt en månad så startar Junior-VM i Kanada för Juniorkronorna. Nu har Sveriges Television presenterat vilka som kommer att leda svensken genom turneringen i tv-rutan.

Till årets JVM så kommer SVT och Viaplay i vanlig ordning att dela på mästerskapet, och dela upp matcherna. SVT kommer bland annat att sända Sveriges två avslutande gruppspelsmatcher men även andra matcher för andra nationer, inte minst på SVT Play.

Nu har Sveriges Television, i ett mejl till VMhockey.se, presenterat vilka som kommer att styra skutan i tv-rutan under mästerskapet. I kommentatorsbåset så kommer den svenska tv-publiken få höra Chris Härenstam och Jonas Andersson. Härenstam har kommenterat för SVT i drygt 20 år och har en välkänd röst, inte minst i JVM-sammanhang. Under de senaste åren så har han också flankerats av den tidigare Tre Kronor-spelaren Jonas Andersson i ett framgångsrikt samarbete.

Hemma i Stockholm så kommer studion att ledas av Dusan Umicevic tillsammans med studioexperterna Mikael Rehnberg och Håkan Loob.

Marie Lehmann, som även hon är ett välkänt ansikte för hockeypubliken, kommer att befinna sig på plats i Kanada som reporter, för att ge information från insidan.

SVT:s tablå för JVM hittar du här.

SVT:s trupp till JVM

Programledare:
Dusan Umicevic

Experter i studion:
Håkan Loob, Mikael Rehnberg

Reporter på plats:
Marie Lehmann

Kommentatorer:
Chris Härenstam & Jonas Andersson

Kommentatorsduon kommer att kommentera samtliga matcher som sänds i SVT:s tv-kanaler. Därmed alltså Sveriges matcher bland annat.