Expekt

HÀr presenterar vi alla tv-tiderna för de svenska sÀndningarna ifrÄn junior-VM, som spelas i Göteborg 26 december 2023-5 januari 2024. TV-sÀndningar av junior VM kommer ske i ett samarbete mellan SVT och Viaplay Group. HÀr nedan hittar du samtliga tider för sÀndningarna.

Förutom de matcher som visas pÄ vanlig tv kommer JVM 2024 Àven vara tillgÀngligt att streama hos Viaplay och SVT Play. Notera att tiderna i tablÄn gÀller för matchstart och att sÀndningarna kan börja nÄgot innan.

Komplett TV-tablÄ JVM 2024

Tv-tablÄ för slutspelet JVM 2024

Datum Tid Match Kanal
Tis 2 jan 12:00 Kvartsfinal 1: Slovakien – Finland TV10/Viaplay
Tis 2 jan 14:30 Kvartsfinal 2: Kanada – Tjeckien TV6/Viaplay
Tis 2 jan 17:00 Kvartsfinal 3: USA – Lettland SVT1/SVT Play
Tis 2 jan 19:30 Kvartsfinal 4: Sverige – Schweiz SVT2/SVT Play
Tors 4 jan 11:00 Degraderingsmatch
Tors 4 jan 15:00 Semifinal 1: Sverige – Tjeckien TV6/Viaplay
Tors 4 jan 19:30 Semifinal 2: USA – Finland SVT2/SVT Play
Fre 5 jan 15:00 Bronsmatch: Tjeckien – Finland TV6/Viaplay
Fre 5 jan 19:30 Final: Sverige – USA SVT2/SVT Play

Samtliga tider i vÄr JVM tablÄ Àr angivna i svensk tid. Observera att vÄra junior hockey VM 2024 tv tider och kanaler kan komma att Àndras samt att VMhockey.se ej ansvarar för detta.

đŸ“ș FullstĂ€ndig tablĂ„ med TV-tider junior hockey VM 2024

SÀndningarna ifrÄn JVM 2024 kommer i Sverige att visas i SVT och Viasats kanaler. Att juniormÀsterskapet i ishockey visas av det statligt Àgda tv-bolaget hör inte till ovanligheterna och matcherna har blivit en riktig jultradition i deras kanaler. Nu fÄr man alltsÄ draghjÀlp av Viasat som Àven de har stor erfarenhet av att sÀnda internationell hockey.

TV-rÀttigheter för kommande junior hockey-VM

NÀr det blev klart vem som skulle fÄ sÀnda JVM 2024 i svensk tv var det SVT och Viaplay Group (tidigare Nent Group), bolaget bakom TV3 och Viaplay, som fick Àran till detta. Bolagen har frÄn och med Är 2020 ingÄtt ett avtal dÀr man tillsammans kommer visa alla matcherna under de kommande sex mÀsterskapen (JVM 2020-2025). I och med de svenska juniorkronornas framgÄngar i mÀsterskapet och att intresset ökat för att titta pÄ matcherna sÄ har alltfler bolag visat intresse för att sÀnda turneringen. Tidigare Är har bÄde SVT och TV4 haft rÀttigheterna att visat matcherna i sina kanaler.

🇾đŸ‡Ș SĂ€ndningar av Sveriges JVM-matcher

HÀr listar vi samtliga sÀndningstider och kanaler för Sveriges matcher under junior hockey VM 2024. Under gruppspelet kommer laget spela fyra viktiga matcher, dÀr goda resultat kan leda till flera möten. Om man gÄr till slutspelet finns det möjlighet till ytterligare tre matcher, som Àven de kommer visas i svensk TV.

  • Tisdag 26 december kl. 19.30 Sverige-Lettland
  • Torsdag 28 december kl. 19.30 Tyskland-Sverige
  • Fredag 29 december kl. 19.30 Kanada-Sverige
  • Söndag 31 december kl. 14.30 Sverige-Finland

Samtliga tider Àr angivna i svensk tid

đŸ–„ïž Titta pĂ„ JVM online – Streama junior hockey VM 2024

Matcherna i turneringen Àven gÄ att streama över nÀtet för den som vill följa mÀsterskapet nÀr man inte har tillgÄng till en tv. Viaplay kommer att streama samtliga JVM-matcher pÄ sin plattform, dÀr det finns möjligheten att Àven se de möten som Viasat har rÀttigheterna till i efterhand. För den som inte vill teckna ett abonnemang hos streamingtjÀnsten kan det Àven hÀnda att en del matcher finns att se i gratistjÀnsten SVT Play.

Att följa mÀsterskapet hos Viaplay gör alltsÄ att du inte missar en minut av turneringen. Det kan dessutom hÀnda att en del matcher endast finns tillgÀngliga pÄ den hÀr kanalen, dÄ tv-kanalerna ibland har svÄrt att fÄ plats för alla möten i den ordinarie tablÄn.

En annan fördel med att ha streamingtjÀnsterna redo Àr att kunna se matcher i efterhand. MÄnga gÄnger spelas juniorernas mÀsterskap i Nordamerika, vilket betyder att en del matcher spelas nattetid för oss svenskar. SÄ om man vill ta del av en match i efterhand, sÄ gör man det lÀttast pÄ streamingtjÀnsterna. Vill man endast ha höjdpunkter, sÄ kommer Àven det vara en tillgÄng dÀr.

Streama JVM via mobil och surfplatta

Om du inte har möjligheten att se Junior-VM pÄ TV, sÄ gÄr det att streama matcher via din mobil, dator eller surfplatta. De tjÀnster som sÀnder JVM 2024 online Àr Viaplay och SVT Play och bÄda dessa har appar som gÄr att ladda ner helt kostnadsfritt.

Fördelen med att streama via mobil eller surfplatta Ă€r att man kan ha tillgĂ„ng till en av Ă„rets hockeyhöjdpunkter nĂ€r som helst. Om man streamar via Viaplay, fĂ„r man allt som oftast tillgĂ„ng till allt material, utan nĂ„gon reklam. Även Sveriges Television erbjuder, som bekant, detta. Man kan ocksĂ„ fĂ„ tillgĂ„ng till lĂ€ngre sĂ€ndningstider, ifall SVT eller Viaplays tv-kanaler sĂ€nder annat material under den perioden. Till exempel brukar man visa extrasĂ€ndningar ifrĂ„n JVM-studion nĂ€r de som följer matchen pĂ„ vanlig TV fĂ„r se reklam.

Streama JVM hos spelbolagen

Livestream Àr ocksÄ nÄgon som en del spelbolag brukar erbjuda. De som har ett konto hos ett spelbolag som erbjuder denna tjÀnst kan logga in och titta pÄ utvalda matcher dÀr. Kravet för att fÄ se dessa varierar och oftast krÀvs det att du lÀgga in pengar eller spelar nÄgon hundring pÄ den specifika matchen. SjÀlva livestreamen Àr kostnadsfri sÄ lÀnge du uppfyllt grundkraven pÄ de spelbolagen som du vill titta pÄ matcherna hos.

Fördelen Àr som sagt att dessa Àr kostnadsfria, dock brukar de flesta av dessa vara utan kommentatorer samt att kvaliteten pÄ bilden varierar. Men det Àr ett bra alternativ och ibland kan du Àven hitta matcher som inte visas i vanlig tv.

⏰ NĂ€r börjar Junior Hockey VM 2024?

Tisdagen den 26 december Àr det nedslÀpp i den allra första matchen under Ärets juniorvÀrldsmÀsterskap i ishockey, som den hÀr gÄngen spelas i Sverige, nÀrmare bestÀmt i Göteborg.

đŸ“ș Vem sĂ€nder Ishockey VM i Ă„r?

Det Àr SVT och Viasat som gemensamt har rÀttigheterna till att sÀnda matcherna ifrÄn Ärets mÀsterskap.

đŸ“± Kan jag streama matcherna ifrĂ„n Junior Hockey VM?

Matcherna kommer att finnas tillgÀngliga att streama hos Viaplay. HÀr kan du lÀsa mer om att streama matcherna ifrÄn JVM.

đŸŽ™ïž Experter, programledare och kommentatorer under junior hockey VM 2024

Följ JVM 2024 hos SVT

För SVT:s rÀkning Àr det mycket som kommer se likadant ut under JVM 2024 jÀmfört med Äret innan. Till exempel kommer Dusan Umicevic Äterigen vara programledare tillsammans med Marie Lehmann som senast befann sig pÄ plats i Kanada som reporter. I studion fÄr de sÀllskap av HÄkan Loob och Jonas Andersson som experter. Kommenterar matcherna gör i vanlig ordning Chris HÀrenstam.

HÀr listar vi de JVM-matcher som SVT fÄr visa i sina kanaler:

Tisdag 26 december kl. 14:15 Finland-Kanada
Tisdag 26 december kl. 19:00 Sverige-Lettland

Onsdag 27 december kl. 17:00 Norge-Tjeckien

Torsdag 28 december kl. 17:00 Schweiz-USA

Fredag 29 december kl. 12:00 Norge-Slovakien
Fredag 29 december kl. 17:00 Tjeckien-USA

Lördag 30 december kl. 19:30 Tyskland-Lettland

Söndag 31 december kl. 12:00 USA-Slovakien
Söndag 31 december kl. 14:00 Sverige-Finland
Söndag 31 december kl. 19:30 Kanada-Tyskland

Tisdag 2 januari sÀnder SVT tvÄ av kvartsfinalerna. Vilka detta blir avgörs framöver.

Torsdag 4 januari sÀnder SVT en av semifinalerna. Vilken detta bli avgörs framöver.

Fredag 5 januari sÀnder SVT en av medaljmatcherna. Vilken detta bli avgörs framöver.

Följ JVM 2024 hos Viaplay Group

Hos Viaplay Group fÄr vi Äterigen se Niklas Jihde som programledare i JVM-studion. Carlsson fanns med Àven under förra Ärets turnering, men dÄ i form av reporter. Valentina Lizana, HÄkan Södergren, Mattias Norström och Erik Granqvist ÄtervÀnder som experter tillsammans med  Jacob Josefson. Ytterligare namn kan tillkomma framöver.

Niklas Holmgren kommenterar matcherna tillsammans med Jonathan Lindquist och Tobias Dahlberg. Även hĂ€r kan fler namn bli aktuella.

HÀr listar vi de JVM-matcher som Viaplay fÄr visa i sina kanaler:

Tisdag 26 december kl. 12:00 Slovakien-Tjeckien
Tisdag 26 december kl. 17:00 USA-Norge

Onsdag 27 december kl. 12:00 Slovakien-Schweiz
Onsdag 27 december kl. 14:30 Finland-Tyskland
Onsdag 27 december kl. 19:30 Lettland-Kanada

Torsdag 28 december kl. 19:30 Tyskland-Sverige

Fredag 29 december kl. 14:30 Lettland-Finland
Fredag 29 december kl. 19:30 Kanada-Sverige

Lördag 30 december kl. 17:00 Schweiz-Norge

Söndag 31 december kl. 17:00 Tjeckien-Schweiz

Tisdag 2 januari sÀnder Viaplay tvÄ av kvartsfinalerna. Vilka detta blir avgörs framöver.

Torsdag 4 januari sÀnder Viaplay en av semifinalerna. Vilken detta bli avgörs framöver.

Fredag 5 januari sÀnder Viaplay en av medaljmatcherna. Vilken detta bli avgörs framöver.

🎆 Junior Hockey VM – En tradition pĂ„ tolvslaget

NÀr turneringen spelas pÄ andra sidan jordklotet blir det en stor tidsskillnad, vilket gör att matcherna spelas pÄ en mindre bekvÀm tid Àn om de skulle spelas pÄ europeisk mark. Under perioden pÄ Äret som JVM spelas Àr det dÀremot mÄnga som pÄ grund av jul och nyÄr Àr lediga, vilket ger ökade möjligheter att se matcherna Àven om de spelas mitt i natten. Att det dessutom Àr intressanta profiler som syns i rutan i samband med sÀndningarna brukar göra det enklare att orka sitta uppe och se de spÀnnande mötena.

Att tillsammans med familj och vÀnner kombinera ett nyÄrsfirande med att följa juniorkronornas resa i turneringen brukar kunna vara mycket uppskattat. NÀr vi i Sverige ringde in Är 2023 stod Juniorkronorna till exempel pÄ isen i sin sista gruppspelsmatch mot Kanada. Likadant var det Är 2019 dÄ man spelade match mot Kazakstan vid tolvslaget.

Uppdaterad 12 maj, 2024