Expekt

Ett ständigt återkommande inslag i Tre Kronors säsong är Euro Hockey Tour, kampen mellan några av Europas främsta landslag och ett utmärkt tillfälle att slipa laget inför världsmästerskapet. Nu står det klart hur dessa turneringar kommer att spelas under den kommande säsongen.

Sverige, Finland, Tjeckien och Schweiz är nationerna som medverkar och står som värdar för de fyra turneringarna som äger rum i november, december, februari och april månad. Den sistnämnda nationen ersatte Ryssland inför den senaste upplagan vilket gav oss SWISS Hockey Games som den fjärde turneringen.

Sverige gick under säsongen 2022/2023 vinnande ur tre av fyra turneringar och toppade därmed den totala EHT-tabellen med goda marginaler.

Precis som tidigare år kommer säsongen inledas i Finland mad Karjala Tournament, detta med draghjälp av Sverige. Traditionsenligt kommer en av matcherna i den första matchomgången att spelas på en av de andra ländernas hemmaplan, där lotten nu faller på Sverige. Detta innebär att Tre Kronor kommer att ta sig an antingen Schweiz eller Tjeckien i säsongens allra första landskamp, detta på hemmaplan. På liknande sätt så Schweiz hemmaplan i sin första match under Czech Hockey Games.

Den nästkommande samlingen sker i Schweiz och först i februari kommer Beijer Hockey Games äga rum, ännu på okänd plats i vårat avlånga land. Här senast var det Malmö som fick den stora äran att hålla i spektaklet.

Så spelas Euro Hockey Tour säsongen 2023/2024

  • 6-12 november 2023: Karjala Tourament i Finland och Sverige
  • 12-17 december 2023: Swiss Hockey Games i Schweiz
  • 5-11 februari 2024: Beijer Hockey Games i Sverige
  • 30 april-5 maj 2024: Czech Hockey Games i Tjeckien och Schweiz

Uppdaterad 15 juni, 2023