SWISS Ice Hockey Games 2023

Hem/SWISS Ice Hockey Games 2023
SWISS Ice Hockey Games 20232023-09-08T11:44:57+02:00

EHT-turneringen i Schweiz, Swiss Ice Hockey Games, går av stapeln 14-17 december med de deltagande nationerna Tjeckien, Finland, Sverige och Schweiz. Turneringen spelas i schweiziska Fribourg. De poäng som lagen får med sig i matcherna mot varandra tar de med sig till Euro Hockey Tour. Turneringen är den andra i årets Euro Hockey Tour-säsong och den sista för året 2023. Här nedanför hittar du tabellen för årets turnering, samt resultaten för samtliga matcher som spelats.

#
Lag
M
V
ÖF
F
+/-
P
1
Sverige
3
3
0
0
0
12 - 7
9
2
Tjeckien
3
1
1
0
1
8 - 8
5
3
Finland
3
0
1
0
2
7 - 8
2
4
Schweiz
3
0
0
2
1
7 - 11
2

Spelschema

Tjeckien - Sverige
Schweiz - Finland

Liveresultat

Resultat

Tjeckien
3 - 5
Sverige
Schweiz
3 - 4 OT
Finland
Finland
2 - 3
Sverige
Schweiz
2 - 3 OT
Tjeckien
Tjeckien
2 - 1
Finland
Sverige
4 - 2
Schweiz

Senaste Nytt om Euro Hockey Tour

Visa fler nyheter

🏒 Swiss Ice Hockey Games

Schweiz har en turnering i Euro Hockey Tour som gör entré år 2022, efter att Ryssland blivit exkluderat från sammanhanget. Turneringen kommer år 2022 att spelas i schweiziska Fribourg. Schweiz var med redan 2021, för att ersätta Ryssland i en enskild turnering. Men från och med 2022 är Schweiz alltså en officiell deltagare i Euro Hockey Tour och kommer därför anordna en egen turnering på hemmaplan.

Vilka lag spelar i turneringen?

Sedan säsongen 2022/23 ingår Tjeckien, Finland, Sverige och Schweiz i den schweiziska turneringen av Euro Hockey Tour, Swiss Ice Hockey Games. I och med att den schweiziska turneringen spelas i december så kommer inget lag att gästspela, som man annars brukar kunna se exempelvis Kanada göra, eller något annat landslag. Detta sker oftast i den Euro Hockey Tour-turnering som spelas inför ett världsmästerskap.

Schweiz anordnade sin första Euro Hockey Tour-turnering i Fribourg och BCF Arena. Denna arena kommer att stå värd för hockey-VM 2026, och en premiärturnering av Euro Hockey Tour blev därmed en bra munsbit inför vad som komma skall 2026.

När spelas EHT-turneringen i Schweiz?

Turneringen spelas i december månad, närmare bestämt 14-17 december, och blir årets sista.

Var spelas Swiss Ice Hockey Games?

Schweiz kommer att stå värd för sitt första Euro Hockey Tour-event i staden Fribourg.

Turneringens namn

Schweiz första Euro Hockey Tour-turnering kommer heta SWISS Ice Hockey Games. Flygbolaget SWISS är en stor sponsor till Schweiz Hockeyförbund och förära med sin logga och sitt namn på landets första EHT-turnering.

Varför spelar Schweiz i Euro Hockey Tour?

Anledningen till det faktum att Schweiz spelar i Euro Hockey Tour från och med säsongen 2022/23 är ganska självklar. I och med nationen Rysslands invasion av Ukraina så valde Euro Hockey Tour-länderna Sverige, Finland och Tjeckien i ett tidigt skede att ta avstånd från Ryssland. I samråd så valde de att ta bort Ryssland från turneringen. I och med detta så behövde något land ersätta Ryssland i de avslutande turneringarna under år 2022. Först fick Österrike chansen att visa upp sig, sedan gästspelade Schweiz. Efter en fin turnering av Schweiz så valde sedan Sverige, Finland och Tjeckiens respektive förbund att bjuda in Schweiz till Euro Hockey Tour-värmen, åtminstone för de kommande två säsongerna. Schweiz har en väldigt bra inhemsk liga och är ett växande hockeyland, som visat framfötterna de tio senaste åren.

Här listar vi alla tidigare vinnare av SWISS Icehockey Games:

2022: Sverige

Uppdaterad 8 september, 2023