SWISS Ice Hockey Games 2024

SWISS Ice Hockey Games 20242024-07-15T12:42:02+02:00

Expekt

EHT-turneringen i Schweiz, Swiss Ice Hockey Games, går av stapeln 12-15 december 2024 med de deltagande nationerna Tjeckien, Finland, Sverige och Schweiz. De poäng som lagen får med sig i matcherna mot varandra tar de med sig till Euro Hockey Tour. Turneringen är den andra i årets Euro Hockey Tour-säsong och den sista för året 2023. Här nedanför hittar du tabellen för årets turnering, samt resultaten för samtliga matcher som spelats.

#
Lag
M
V
OT
F
+/-
P
1
Sverige
3
3
0
0
0
12 - 7
9
2
Tjeckien
3
1
1
0
1
8 - 8
5
3
Finland
3
0
1
0
2
7 - 8
2
4
Schweiz
3
0
0
2
1
7 - 11
2

Spelschema SWISS Hockey Games

Tjeckien - Sverige
Schweiz - Finland

Matchresultat SWISS Hockey Games

Tjeckien
3 - 5
Sverige
Schweiz
3 - 4 OT
Finland
Finland
2 - 3
Sverige
Schweiz
2 - 3 OT
Tjeckien
Tjeckien
2 - 1
Finland
Sverige
4 - 2
Schweiz

Senaste Nytt om Euro Hockey Tour

🏒 Swiss Ice Hockey Games

Schweiz egna turnering i Euro Hockey Tour gjorde entré år 2022, efter att Ryssland blivit exkluderat från sammanhanget. Schweiz var med i Euro Hockey Tour redan 2021, för att ersätta Ryssland i en enskild turnering. Men från och med 2022 blev Schweiz en officiell deltagare i Euro Hockey Tour och fick därefter sin egen turnering på hemmaplan.

Vilka lag spelar i turneringen?

Det är Tjeckien, Finland, Sverige och Schweiz som årligen medverkar i Swiss Ice Hockey Games. I och med att den schweiziska turneringen spelas i december så kommer inget lag att gästspela, som man annars brukar kunna se exempelvis Kanada göra. Detta sker oftast i den Euro Hockey Tour-turnering som spelas strax inför ett världsmästerskap i början av maj.

Schweiz anordnade sin första Euro Hockey Tour-turnering i Fribourg och BCF Arena. Denna arena kommer att stå värd för hockey-VM 2026, och en premiärturnering av Euro Hockey Tour blev därmed en bra munsbit inför vad som komma skall 2026.

När spelas EHT-turneringen i Schweiz?

Turneringen spelas i december månad, närmare bestämt 12-15 december, och blir årets sista landslagssamling.

Var spelas Swiss Ice Hockey Games 2024?

Det är ännu inte presenterat var turneringen kommer att spelas den här gången. Tidigare har både Zürich och Fribourg haft äran att arrangera turneringen.

Turneringens namn

Schweiz Euro Hockey Tour-turnering fick namnet SWISS Ice Hockey Games. Flygbolaget SWISS är en stor sponsor till Schweiz Hockeyförbund och förära med sin logga och sitt namn på landets första EHT-turnering.

Varför spelar Schweiz i Euro Hockey Tour?

Anledningen till det faktum att Schweiz spelar i Euro Hockey Tour från och med säsongen 2022/23 är ganska självklar. I och med nationen Rysslands invasion av Ukraina så valde Euro Hockey Tour-länderna Sverige, Finland och Tjeckien i ett tidigt skede att ta avstånd från Ryssland. I samråd valde de att ta bort Ryssland från turneringen. I och med detta så behövde något land ersätta Ryssland i de avslutande turneringarna under år 2022.

Först fick Österrike chansen att visa upp sig och därefter gästspelade Schweiz. Efter en fin turnering av Schweiz så valde sedan Sverige, Finland och Tjeckiens respektive förbund att bjuda in Schweiz till Euro Hockey Tour-värmen, åtminstone för de kommande två säsongerna. Schweiz har en väldigt bra inhemsk liga och är ett växande hockeyland, som visat framfötterna de tio senaste åren.

Här listar vi alla tidigare vinnare av SWISS Icehockey Games:

2022: Sverige
2023: Sverige

Uppdaterad 15 juli, 2024

Till toppen