Örebro Hockey, en av de mest framstående klubbarna i den svenska ishockeysfären, gjorde sin debut i Svenska hockeyligan (SHL), Sveriges högsta division i ishockey, säsongen 2013/2014. Klubbens resa till toppen av svensk ishockey är en historia om uthållighet, hårt arbete och en stark vilja att lyckas.

Örebros väg till SHL

Örebro Hockey, som grundades 1990, tillbringade sina första år i de lägre divisionerna i svensk ishockey. Det var först säsongen 2012/2013 som klubben lyckades ta sig till SHL.

Det var efter en stark säsong i Hockeyallsvenskan, Sveriges näst högsta division, som Örebro säkrade sin plats i SHL genom att vinna Kvalserien till SHL 2013. Detta var en stor bedrift för klubben och markerade början på en ny era i dess historia.

Örebros första säsong i SHL

Örebros första säsong i SHL, 2013/2014, var en stor framgång. Trots att de var nykomlingar i ligan, lyckades laget överträffa förväntningarna och slutade på en respektabel 10:e plats i tabellen.

Laget visade prov på starkt spel genom hela säsongen, med flera imponerande prestationer mot etablerade SHL-klubbar. Deras framgång under denna säsong etablerade dem som en kraft att räkna med i svensk ishockey. Klassiska spelare som Henrik Löwdahl , Marcus Weinstock och Johan Wiklander var en del av framgången men också en storvuxen finsk forward i de finska lejonens lagkapten Marko Anttila.

Örebros framtid i SHL

Sedan deras debut i SHL har Örebro Hockey fortsatt att vara en stark närvaro i ligan. De har regelbundet kvalificerat sig för slutspel och fortsätter att utmana de mest etablerade klubbarna i ligan. Man har dessutom en ungdomsorganisation som är en av landets bästa.

Örebros framgång i SHL är ett bevis på klubbens starka ledarskap, skickliga spelartrupp och engagerade supportrar. Det kommer att bli spännande att följa deras fortsatta resa i SHL och se vad framtiden har att erbjuda för denna framstående klubb.