Expekt

Finlands stora landslagshjälte och lagkapten, Marko Anttila, kan stå inför sitt sista VM med de finska lejonen. Vid förlust mot Kanada kan torsdagens landskamp blir hans sista.
– Det var känslan inför turneringen, säger Anttila enligt finska Iltalehti.

Finland spelar VM-kvartsfinal i Tammerfors ikväll, detta mot Kanada. En spelare som vet hur det är att slå Kanada i en mästerskapsbatalj är den finska lagkaptenen Marko Anttila. Med tre finalsegrar mot just Kanada sedan 2019 så har Anttila den erfarenhet som behövs inför kvällens heta kvartsfinal. Skulle Finland dock förlora så kan det bli bjässens sista landskamp för de finska lejonen.

– Ja, det ser ut att bli så (hans sista VM, reds anm.), säger Anttila enligt Iltalehti.

Guldhjälten, med två VM-guld och ett OS-guld på kontot, vill såklart inte kommentera det faktum att hans landslagskarriär kan ta slut redan ikväll. Men planen har hela tiden varit att hemma-VM i Tammerfors ska vara hans sista.

– Jag antar att det inte har varit särskilt svårt att föreställa sig, men låt oss spela matcherna först och sedan se vad det slutgiltiga beslutet blir. Det var känslan inför turneringen, och vi får se vad känslan är på söndag, sade Anttila enligt Italehti och lämnade därmed frågan ändå lite i luften.

Sedan tidigare har en annan stöttepelare för Finland, förbundskapten Jukka Jalonen, nästan konstaterat att han slutar efter nästa års VM i Prag 2024.