Expekt

I december väntar den andra turneringen för Euro Hockey Tour-säsongen, Swiss Ice Hockey Games, för Tre Kronor. Nu har förbundskapten Sam Hallam presenterat den svenska truppen till turneringen.

Under tisdagen presenterade Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam den trupp som ska åka till Zürich och spela SWISS Ice Hockey Games den 14-17 december 2023. Turneringen är den andra under Euro Hockey Tour 2023/24 där Sverige kom tvåa under Karjala Cup i november. Nu ska Tre Kronor ta sig an nya utmaningar för att stänga landslagsåret 2023 innan Euro Hockey Tour fortsätter under våren.

I truppen finns två debutanter i Filip Berglund och Pontus Andreasson men den svenska truppen är ändå väldigt erfaren. Henrik Tömmernes, Lukas Bengtsson och Christian Folin sätter grunden för en erfaren backbesättning och framåt finns Fribourg-Gotteron-spelarna Jacob de la Rose, Marcus Sörensen och Lucas Wallmark att nämna bland några toppforwards. Jämfört med truppen till Karjala Cup i november har Sam Hallam gjort en hel del förändringar för att testa spelare på denna sida nyår innan han till våren kan välja ut lite mer blandade trupper till Beijer Hockey Games och Czech Hockey Games.

– Kul med samling och turnering igen. Vi kommer att åka ner till Schweiz med en till stora delar helt ny trupp som innehåller två Tre Kronor-debutanter i Filip Berglund och Pontus Andreasson. Det gör att vi sammanlagt har kunnat kolla på ett drygt 50-tal spelare under de två första turneringarna. Som alltid går vi in för att vinna turneringen, säger Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam till Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelande.

Spelare från Färjestad, Växjö och Skellefteå spelar Champions Hockey League denna vecka och nästa vecka och då har Sam Hallam valt att inte ta ut dessa spelare då de ska få fokusera på CHL-spel och återhämtning, något han påpekade på presskonferensen.

Spelschema

14 december:
Sverige – Schweiz
19:45

16 december:
Sverige – Finland
14:00

17 december:
Sverige – Tjeckien
13:00

Sveriges trupp till Euro Hockey Tour

Målvakter

30. Daniel Marmenlind, Malmö Redhawks
31. Lars Johansson, Frölunda HC

Backar

2. Christian Folin, Frölunda HC
7. Henrik Tömmernes, Frölunda HC
32. Lukas Bengtsson, EV Zug
40. Lawrence Pilut, Lausanne HC
43. Filip Berglund, Örebro HK
54. Anton Lindholm, Leksands IF
58. Jesper Sellgren, Luleå HF*
74. Andreas Borgman, Fribourg-Gotteron

Forwards

10. Andreas Wingerli, EV Zug*
14. Oskar Lang, Leksands IF
19. Marcus Sörensen, Fribourg-Gotteron
21. Christoffer Ehn, Linköping HC
23. Lucas Wallmark, Fribourg-Gotteron
25. Lucas Elvenes, Leksands IF*
67. Leon Bristedt, HC Davos
69. Milton Oscarson, Örebro HK
84. Sebastian Hartmann, Timrå IK
88. Malte Strömwall, Frölunda HC
91. Jesper Olofsson, EHC Biel-Bienne
95. Jacob de la Rose, Fribourg-Gotteron
96. Pontus Andreasson, Luleå HF
98. Linus Sandin, Rögle BK

*Ersätter Patrik Nemeth, Emil Larsson och Dennis Everberg.

Uppdaterad 10 december, 2023