Expekt

Foton: Bildbyrån

Det finländska hockeyförbundet har haft en fantastisk hockeysäsong under 2018/2019. Guld i JVM i början av året, brons i U18-damernas turnering, silver i damernas hemma-VM och nu ett nytt guld för seniorerna. Men förutom detta finns det två spelare i herrarnas VM-trupp som kan fira någonting ytterligare.

Kaapo Kakko och Henri Jokiharju var båda med i Finlands JVM-trupp i december och återfanns nu även i seniorernas trupp till turneringen i Slovakien. Under säsongen har de alltså lyckats ta hem guld i båda de turneringar som de deltagit i, vilket är en mycket stor bedrift i sig. Men ihop med meriter ifrån tidigare säsonger går de nu båda till historien.

2016 var Jokiharju med och tog hem U18-guldet för nationen och två år senare gjorde Kakko detsamma med sin årskull. I och med detta har spelarna lyckats ta hem alla de tre titlar som går att vinna på herrsidan, vilket ingen tidigare spelare lyckats göra.

18-årige Kakkos trippel kom mycket lägligt med bara ett par veckor kvar till NHL-draften där han nu väntas bli vald som etta. Jokiharju är i sin tur draftad av Chicago sedan tidigare.

Uppdaterad 2 februari, 2023