Expekt

Danmark besegrade Kazakstan med hela 9-1 i VM-premiären. Joachim Blichfeld blev tremålsskytt för danskarna när laget inledde sitt gruppspel på bästa vis.

Medan Tre Kronor spelade mot Österrike i Tammerfors så spelades det VM-hockey även i den finska huvudstaden Helsingfors. Dagens första match i Grupp A spelades mellan Danmark och Kazakstan, där de sistnämnda fick se sig överkörda av Danmark.

Patrick Björkstrand gav danskarna ledningen redan efter två spelade minuter. Och inom loppet av matchens fem första minuter så hade Danmark utökat sin ledning två gånger om.

I den andra perioden punkterade Danmark matchen med fyra nya mål och den tredje perioden började starkt med 8-0 från Peter Regin samt 9-0 från Joachim Blichfeld. Forwarden (till vardags i AHL) gjorde därmed sitt tredje mål i matchen och fullbordade sitt hattrick.

Kazakstan fick in en reducering men kom aldrig närmare än så. Danmark gjorde en fin VM-premiär och krossade Kazakstan med hela 9-1. Imorgon (söndag) så väntar tuffare motstånd för Danmark då Schweiz står på andra sidan, med matchstart 19:20 svensk tid.