Kazakstan drabbade samman med Tyskland, medan Storbritannien pressade Lettland. Det blev favoritsegrar i båda matcherna, men det satt långt inne. Se videohöjdpunkterna nedan.

Kazakstan-Tyskland 4-5

Tyskland var stora favorit att vinna denna match, men de fick kämpa in i det sista för att kunna ta hem denna match. Lagen turades om att ta ledningen och det var Kazakstan som inledde bäst och tog ledningen med 1-0 och 2-1. Men Tyskland tog tillbaka kommandot genom att avsluta perioden med 2 mål och gå till ledning med 3-2. I 2:a perioden utökades denna ledning till 4-2. I början av 3:e perioden kunde Kazakstan kvittera till 4-4 och det dröjde till den 8:e minuten innan Tyskland kunna sätta det vinnande målet och ta hem matchen med 5-4.

Storbritannien-Lettland 3-4

Storbritannien skulle inte vara någon match för Lettland, men efter 1:a perioden var det britterna som ledde med 2-0 efter 1:a perioden. Letterna kunder förvisso reducera till 2-1 i början av 2:a perioden, men den glädjen kom av sig efter bara 2 minuter då Storbritannien utökade till 3-1.

Det krävdes 3 powerplaymål på raken av letterna för att kunna gå om och vinna.