Betsson

Foto: Bildbyrån

Årets världsmästerskap går nu in på sluttampen och man kan smått blicka fram emot vad som väntar i nästa års mästerskap. Turneringen spelas i de schweiziskas städerna Zürich och Lausanne och redan i förra veckan släppte man de första biljettpaketen.

Under måndagskvällen fick såväl Frankrike som Österrike se sig besegrade av nykomlingarna Storbritannien och Italien i sina sista gruppspelsmatcher. Detta betyder att lagen hamnar längst ner i tabellerna och därmed får stå över nästa års turnering i Schweiz. Istället får de kämpa för att återkomma till topp-divisionen inför 2021. Sedan tidigare är det klart att Vitryssland och Kazakstan återvänder till den högsta divisionen efter att ha lyckats bäst i B-VM som avgjordes för ett par veckor sedan.

Lagen som alltså kommer att delta vid hockey VM 2020 är följande:
Finland, Kanada, USA, Tyskland, Slovakien, Danmark, Storbritannien, Ryssland, Tjeckien, Sverige, Schweiz, Lettland, Norge, Italien, Kazakstan och Vitryssland.

Hur lagen delas in i de två grupperna beror på placeringen på världsrankingen efter att årets turnering är över. Men redan i nästa vecka väntas denna uppdelning vara klar.

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här