LeoVegas

Karjala Tournament spelas i Finland och Hartwall Arena. Men nu meddelar Svenska Ishockeyförbundet att Tre Kronor kommer att spela Euro Hockey Tour-premiären i Linköping.

Euro Hockey Tour startar i höst och pågår ända in i våren. I november ska Finland, Tjeckien, Ryssland och Sverige ställas mot varandra för första gången den här säsongen. Euro Hockey Tour inleds med Karjala Tournament, tidigare Karjala Cup.

Turneringen spelas ju i Finland och Helsingfors i vanliga fall, vilket den kommer att göra i år också. Men Tre Kronor kommer att inleda hemma i Sverige. Svenska Ishockeyförbundet meddelar att Sverige spelar sin premiärmatch i Linköping mot Tjeckien i en utbruten match.

Premiären flyttas från den 11 november till den 10 november. Efter slaget i Linköping så kommer länderna sedan att ansluta till de övriga lagen i Finland.

– Vi är mycket glada över att vi för första gången på över 1,5 år ska få spela landskamp med svenska fans på läktarna. Vi har fått ett engagerat och varmt mottagande av både Linköping HC och Linköpings kommun och ser fram emot att inleda Karjala Tournament på hemmaplan, säger Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom till förbundets hemsida.


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Karjala Tournament sträcker sig mellan 11-14 november i Finland. Sverige möter Ryssland den 13 november och avslutar sedermera mot Finland den 14 november.

Köp biljetter till Sverige-Tjeckien

Den 30 september kl 11.00 släpps biljetterna till Tre Kronors hemmamatch på Linköping HC:s hemsida.


Klagenfurt - Donbass