Betsson

I media har du kunna läsa artiklar om att Hockey-VM 2020 kommer att ställas in, men det är först idag som Internationella Hockeyförbundet givit deras besked om att mästerskapet ställs in.

Beslutet togs på grund av den pågående coronaviruspandemin. Med tanke på de nuvarande omständigheterna och efter diskussioner med olika intressenter har IIHF-rådet fastställt att IIHF-ishockey-VM 2020 i Zürich och Lausanne inte kan äga rum.

“Detta är en hård verklighet att möta för den internationella ishockeyfamiljen, men en som vi måste acceptera,” sade IIHF: s president René Fasel på IIHF.com. ”Coronaviruset är ett globalt problem och kräver stora ansträngningar från myndigheter för att bekämpa spridningen. IIHF måste göra allt för att stödja denna kamp. Vi måste sätta sporten åt sidan för tillfället och stödja både myndigheterna och ishockeyfamiljen. ”

“Vi accepterar detta beslut från IIHF-rådet,” sade Gian Gilli, generalsekreterare för organisationskommittén för IIHF Ice Hockey 2020. “Men naturligtvis är detta en enorm besvikelse för organisationskommittén. Det är en exceptionell situation för alla berörda och det är nu en fråga om att lösa alla utestående frågor. ”

Det finns uppenbarligen inga möjligheter att flytta 2020 IIHF Ice Hockey World Championship till ett annat land.

För  hockeyfans som planerade att delta i världsmästerskapet i Zürich och Lausanne, kommer återbetalningspolicyn för biljettinnehavare att förtydligas så snart som möjligt av organisationskommittén IIHF Ice Hockey World Championship 2020.

Annons: ⇢ Snabbare.com - Streama hela hockey-VM här

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Om artikelförfattaren:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
[email protected]
079-3395109

>> Läs mer om mig här