Här hittar ni landslagstrupperna för alla lagen som deltar i junior hockey VM 2019. I turneringen deltar 10 nationer som alla reser till Kanada med några av sina allra bästa juniorspelare. Respektive undersida kommer att uppdateras i takt med att lagen presenterar sina trupper, vilket bör ske under början av december månad.

schweiz

Schweiz

Se trupp
tjeckien

Tjeckien

Se trupp
kanada

Kanada

Se trupp
ryssland

Ryssland

Se trupp
danmark

Danmark

Se trupp
slovakien

Slovakien

Se trupp
sverige

Sverige

Se trupp
usa

USA

Se trupp
finland

Finland

Se trupp
kazakstan

Kazakstan

Se trupp

Landslagstrupper Junior Hockey VM 2019

En milstolpe inför turneringens start är när lagens respektive förbundskaptener presenterar den trupp av spelare som får äran att följa med till det stora mästerskapet. Inför detta är det många som spekulerar vilka möjliga spelare som kan få chansen att representera sin nation. Många nationer tar ut en första brutto-trupp, som slutligen slimmas ner till den slutliga JVM-truppen bara dagar innan turneringen börjar. Vid JVM 2019 är spelare som är födda 1999 eller senare tillåtna att delta i turneringen.

Totalt får ett landslag anmäla 20 utespelare samt 3 målvakter till mästerskapet. Vid turneringens start måste truppen bestå av minst 15 utespelare samt 2 målvakter och kan efter det fyllas på med nya namn under turneringens gång. Att många lag lämnar luckor öppna i sina lag är för att kunna ta in spelare om någon blir skadad, eller om en tidigare icke-tillgänglig spelare plötsligt får vara med och spela. Senast två timmar innan nedsläpp måste en spelare ha lagts till i lagets trupp för att finnas tillgänglig för spel. Till varje match måste laget anmäla en trupp på max 20 utespelare och 2 målvakter som kan delta. Den tredje målvakten ska dock finnas med i arenan ifall en av de andra målvakterna blir skadade eller av annan anledning inte kan spela.