Foto: Svenska Ishockeyförbundet

Svenska Ishockeyförbundet har anställt en ny generalsekreterare. Efter att Tommy Boustedt lämnat jobbet i våras tillträder nu Johan Stark på posten. 

Det var en tung höst och vår för Svenska Ishockeyförbundet. Hösten kantades av avslöjanden om könsdiskriminerade lönesättningar och våren av andra problem.

I april valde förbundets generalsekreterare Tommy Boustedt att avgå efter 19 år på förbundet och sex år som generalsekreterare. Nu har hans ersättare presenterats.

Johan Stark kommer närmast från den svenska basketen. Han har varit generalsekreterare för Svenska Basketbollförbundet sedan början på 2018 och aktiv inom sporten i över 30 år.

Men han har också varit inom hockeyn tidigare. Dessförinnan anställningen inom svensk basket hade han varit klubbdirektör för Brynäs IF i två år.

Nu är han alltså tillbaka inom hockeyn. Till Svenska Ishockeyförbundets hemsida säger Johan Stark så här om uppdraget:

– Jag känner att jag går till en stor och spännande roll. Jag har tidigare varit involverad i ishockeyn som klubbdirektör vilket jag ser som en fördel för mitt framtida arbete. Att vara Generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet är en av de häftigaste positionerna man kan ha så nu är jag otroligt motiverad att komma igång.

Johan Stark tillträder i sin nya roll till hösten.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här