Framtidens svenska stjärnor har precis som seniorerna samlats under den gångna veckan för att få internationell erfarenhet i ryggsäcken. Se en summering av insatserna från de svenska U17 och U16-landslagen nedan.

Målrikt för U17-landslaget

U17-landslaget inledde sin samling i Tjeckien med stor kraftansamling där de vann över Schweiz med stora siffror. Även de två efterföljande mötena med USA och Tjeckien bjöd på stor målskörd. Fredagen resulterade i en 6-3 seger mot USA och lördagens kamp mot Tjeckien fick tas till förlängning för att avgöras. Här kunde Tjeckien slutligen vinna, men trots detta gjorde Sverige en mycket bra match med fem puckar i mål. Tre av dessa bjöd Ivar Stenberg på, som även blev samlingens främste svenske målskytt.

Söndagens match blev däremot en förlust mot Finland där Sverige inte lyckades få till någon fullträff på mål över huvud taget. Skotten på mål skrevs till 22-22 där bägge lag höll en jämn nivå matchen igenom.

Nästa gång laget samlas blir i april då en ny 5-nationsturnering arrangeras på en än så länge okänd plats.

Team 16 vände vände trenden i sista matchen

De svenska U16-killarna har i sin tur befunnit sig i Finland under veckan där 3-nationsturneringen inleddes med en förlust mot Tjeckien. Även de två efterföljande mötena under torsdagen och fredagen slutade utan några poäng, detta trots att det var Sverige som inledningsvis höll i ledningen i bägge matcher.

När turneringen skulle avrundas på söndagsförmiddagen såg även den matchen ut att sluta på ett liknande sätt. Efter den första perioden ledde det finska laget med 3-0. Men när Bosse Meijer kunde sätta en svensk straff tändes en ny glöd hos de blågula. Elton Hermansson följde upp med 2-3 kort därpå och i den sista perioden lyckades hela fyra svenska puckar ta sig in i mål.

Även team 16 kommer samlas på nytt under april månad.