Expekt

Finlands herrlandslag ska åka till Värmland för att ta sig an Beijer Hockey Games i Karlstad och Karlskoga. Nedan listar vi den finska truppen till turneringen i februari, där Jukka Jalonen har tagit ut sin trupp.

Euro Hockey Tour fortsätter under våren där Beijer Hockey Games och Czech Hockey Games ska avsluta EHT-säsongen 2023/24. Först ut är alltså Beijer Hockey Games i februari månad där Finland, Schweiz och Tjeckien kommer till Sverige för att matcha mot Tre Kronor.

För Finlands del så har man bara fem inspelade poäng på sex matcher i Euro Hockey Tour för säsongen där man ligger nio poäng bakom Tjeckien och tio poäng bakom Sverige i totaltabellen. Så några segrar i Värmland är ett måste för Finland om man vill kunna vinna Euro Hockey Tour i slutet av säsongen (sista turneringen spelas i maj). I den finska truppen till Beijer Hockey Games finns dock gott om spännande spelare i form av Antti Suomela, Patrik Puistola, Niko Huuhtanen och poängligaledaren från SM-Liiga: Eemeli Suomi. Men det finns också en hel del finländare med klubbadresser i Sverige där målvaktsduon Emil Larmi och Lassi Lehtinen spelar i Växjö respektive MoDo till vardags där även forwarden Sampo Ranta (också MoDo) finns med i truppen. Lägg där till HV71-duon Kaski och Borgström, Örebro-killarna Rissanen och Björninen samt Timrås offensiva back Elmeri Eronen.

De finska lejonens trupp

Målvakter

30. Lassi Lehtinen, MoDo
32. Emil Larmi, Växjö Lakers HC

Backar

36. Elmeri Eronen, Timrå IK
3. Niklas Friman, Ilves
7. Oliwer Kaski, HV71
13. Valtteri Kemiläinen, Tappara
62. Jesper Mattila, KalPa
4. Tarmo Reunanen, Lukko
2. Rasmus Rissanen, Örebro HK
6. Tony Sund, HIFK Helsingfors
22. Toni Utunen, Pelicans
33. Veli-Matti Vittasmäki, Tappara

Forwards

24. Hannes Björninen, Örebro HK
19. Henrik Borgström, HV71
37. Eemil Erholtz, Ässät
23. Niko Huuhtanen, Jukurit
57. Arttu Hyry, Kärpät
51. Juha Jääskä, HIFK Helsingfors
46. Joona Luoto, SC Bern
61. Markus Nurmi, TPS Åbo
21. Patrik Puistola, Jukurit
20. Sampo Ranta, MoDo Hockey
39. Sebastian Repo, Lukko
74. Antti Suomela, Lausanne HC
10. Eemeli Suomi, Ilves
27. Oliver Kapanen, KaIPa
25. Pekka Jormakka, Jukurit