Hockey VM grupper & tabeller

Grupp A

LagMatcherVinsterVinst på övertidFörlust på övertidFörlusterMålskillnadPoäng
Sverige000000-00
Kanada000000-00
Tjeckien000000-00
Schweiz000000-00
Lettland000000-00
Frankrike000000-00
Tyskland000000-00
Österrike000000-00

 

Grupp B

LagMatcherVinsterVinst på övertidFörlust på övertidFörlusterMålskillnadPoäng
Finland000000-00
Ryssland000000-00
USA000000-00
Slovakien000000-00
Norge000000-00
Vitryssland000000-00
Slovenien000000-00
Danmark000000-00

300 personer har delat med sig av sina tankar.

← Äldre kommentarer
 1. Varför möter Sverige så dåliga lag och Finland får alla bra??? Vem fan gör grupperna?!!

  • Sebastian

   Är du seriös som säger att Kanada, Tjeckien och Schweiz är dåliga lag? Xd Grupperna lottas.

 2. Första perioden över Finland-Ryssland och det kanske är för tidigt att säga något men domarna gör inget bra jobb, blinda och nonchalanta som få.

  • Finland vinner klart vm 2015 enligt mig. Jag har sett kjedjorna, spelarna, målvakterna och allt är perfekt. Och dom har ju två stjärnor som målvakter så de borde gå. Sverige har ju också en bra målvakt men den här gången tror jag faktist att finland får sin chans. Om minnesota spelar dåligt kommer ytterligare lagets stjärnor derifrån och spelar vm. Svara om ni inte håller med mig!

 3. Inte för att vara taskig men Sverige spelade som en säck potatis stora delar av matchen mot ryssarna. Men tack vare en bra målvakt så tycker jag att 3-1 mot detta ryska lag är ett väldigt bra resultat.

 4. Otroligt hur dåliga domarna var i matchen Sverige-Ryssland.

  • Jag håller helt med dej om att domarna var urdåliga idag. Och blinda var dom också.

 5. Rythm is a dancer
  Pizzasås på väggen
  You can feel it everywhere
  SVERIGE!!!!

  • Sverige förlora mot ryssarna Tack är själv finne o skiter i dom just nu Go Russia må den bäste vinna

 6. go Finland go go go go

  • Finland va ju såååååå JÄVLA BÄST mot Kanada!! Go Finland!!
   Hmmmm….å just nu ser det ju inte särskilt ljust ut för Sverige..Sverige, Vitryssland 2-2..ojoj

   • Ju tidigare Kanada åker ur ett VM desto bättre.

    Kiitos Suomi!

    Trots det blir det nog tyvärr så här när krutröken väl har lagt sig:

    Ryssland – guld
    Tjeckien – silver
    Sverige – brons

    • Finland guld (-:

     Ryssland silver

     Sverige brons )-:

     Suomi go

 7. Petterson

  Men det var som fan – snacka om tur. Menar finnarna alltså. Tyvärr torskar Sverige mot Vitryssland i kvarten. Ryssarna kör över Frankrike. Tror inte att Tjeckien tar ett piggt USA, och slutligen vinner finska sisun över Kanada. Taggade Vitryssar vinner sen över Ryssar i semi, samt tyvärr, Lejonen – Usa blir för svårt. Usa slår sen ett tröttkört Vitryssland i final.

  • Karlsson

   aldrig

  • Vitryssland slår Sverige?
   Tror du har glömt att Salo inte spelar längre, inga fler baletthopp i kassen.

  • Du kan ju inte mena allvar? Ledsen kompis men du är verkligen heeelt fel ute…

  • HAHAH Vitryssland vinner över Ryssland hshshs dagens skämt, Ryssland vinner vm förfan

 8. Henrik sedin

  Hallå Henrik här kunde inte vara med i vm för jag tycker det blir för mycket med NHL och landslaget ledsen.är jag men hoppas att ni förstår!!!!!!!

  • Catrin Bartusch

   Ja Henrik, de flesta av oss förstår mycket väl :)

 9. Hans Åke Nyström

  SÅÅÅ skönt att tre kronor klarar sig så bra UTan dom bortskämnda profsen. härligt ELITSERIGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Bortskämda och bortskämda.. Dom som inte är kvar i slutspelet om Stanley Cup är nog ganska måna om sin tid med sina barn och respektive. Dom är ju borta ganska mycket under en säsong.. Tycker inte man ska göra sådana yttranden om man inte vet hur dom har det.

   • Gustaf Moberg

    Håller med. 82 matcher i grundserien plus eventuellt slutspel i en liga som är mycket snabbare och hårdare än de Europeiska ligorna är skäl nog att hellre vila än fara tvärs över Atlanten för mer hockey. Det är inte ens så att deras klubbar ger dom tillstånd att spela, beroende på skador och annat. Dom är investeringar på en massa miljoner, de där spelarna. Inte konstigt att dom spelar golf, allihop. Tror inte det är helt fritt vilka aktiviteter utanför hockeyn man kan ägna sig åt som NHL-proffs. Så vi ska nog vara tacksamma för de som dyker upp och i övrigt se VM som ett sätt att marknadsföra den talang vi har inom svensk ishockey.

   • Med tanke på hur mycket tid massor av hockeyföräldrar har lagt ner på skjutsning m.m. så är det tamefan inte för mycket begärt att telningarna, när de blivit NHL-proffs, ägnar sig åt lite payback och kommer till VM om man blir tillfrågad. Det är alla hockeyföräldrar värda!
    Tid med barn och respektive? Jo pyttsan, de är väl inte borta mer än många andra som inte jobbar på hemorten. Dessutom kan de pensionera sig vid 30 och ägna resten av livet år barn och blomma. Stackarna…..

    • Gustaf Moberg

     Är du medveten om att sträckan mellan Vancouver och New York är längre än att korsa hela Europa? Det är 16-20 timmars bilresa till Edmonton från Vancouver och åtminstone 12 till Calgary. Dessa lag är det närmaste derbymatcher Vancouver kommer. Folk i Sverige tycks inte ha så stor koll på avstånden vi har här. Lite enklare på östkusten, förvisso. Men fortfarande väldigt mycket större än Elitserien. Dessutom… Vad har spelarnas föräldrar med spelarnas medverkan i VM att göra? Oavsett hjälp man fått, om man är bra nog att spela NHL så är det för att man själv pushade sig dit. För att man själv ville det. Dom är inte skyldiga någon nåt. Fånig idé…

     • Jörgen

      16-20 timmar med bil, en timme med flyg. Svårt val…?
      Föräldrar är såna där underliga figurer som ställt upp ideellt för egna och inte minst andras barn som tränare, materialare m.m. i åratal. Det är rätt många svenskar i NHL som inte hade haft en chans att komma dit utan ideellt arbetande pappor och mammor. Knattarna klarar ju inte ens att bära sin utrustning och knyta grillorna!

      Det borde vara en självklarhet att ställa upp i VM om man blir kallad. De stackars utarbetade mångmiljonärerna borde skämmas. De flesta skulle bli jävligt stolta över att bli kallade. Då ställer man upp för Sverige, that´s it!

  • Nu är det väl inte riktigt så att det helt saknas proffs i svenska VM-truppen, även om det finns proffs att sakna…. Men en skön blandning har det blivit av proffsiga spelare från flera ligor! Heja Sverige!

  • tycker verkligen INTE att ”Bortskämda” är rätt ord dom är betalda efter prestation och
   erfarenhet i Världens Bästa hockey Liga!
   jävla skitsnack är vad det är rent ut sagt,
   grabbarna spelar isnitt 3 matcher i veckan
   + träningar Och eventuellt slutspel under loppet av 9 månader. så tycker inte du ska sitta där på din röv och påstå att dom är bortskämda..
   Hur tråkigt den än är att dom inte kommer ifrån NHL
   Lika kul är det att våra egna spelare från europa och KHL får chansen att visa vart skåpet ska stå.
   frågan är hur långt dom klarar sig utan erfarenheten ifrån t.ex NHL proffsen det är inte bara spelarna i sig som är duktiga, dom är proffs som är vana att hantera medgång och motgång tillsammans som ett lag och inte enskilda spelare. det är skillnaden mellan proffs och svenska ”Proffs”
   och det är ett Faktum
   titta på skellefteå finns en anledning till att är Svenska mästare 2 år irad för att dom spelar som ett lag.

 10. Hur måste matcherna mellan Lettland-Vitryssland samt Lettland-Schweiz gå gör att Finland ska gå vidare till kvartsfinal?

  • Sebastian

   Det bästa för Finland är nog om Lettland vinner, eftersom Vitryssland möter Ryssland i sista matchen (förutsatt att det inte blir läggmatch eller nåt)

  • antingen måste lettland förlora båda sina sista matcher eller vitryssland förlora sina..

  • Om lettland slår Vityssland, så måste Vitryssland slå Ryssland!!! och USA ta poäng från Tyskland för att Finland ska Missa.Kanske bästa scenario för Finland med lettisk seger. Vinner Vitryssland så måste Lettland slå Schweiz ( och USA ta poäng) för en finsk miss. Oavgjort blir en mer komplicerad beräkning efter som väldigt många alternativ finns.

   • Lettland förlorar mot Vitryssland som mot ryssland-ryssarna vill visa sig storslagna vinnare med full poäng.

  • Förlängningsseger för Lettland mot Schweiz räcker för att gå förbi Finland såvida USA tar fler poäng, ska tilläggas ( inbördes möten vinner) .

  • förlåt ( gud vad kass man är ibland…) spelar ingen roll om Usa tar poäng eller inte för Lettlands del. Båda lagen har slagit Finland och går före om alla får 11poäng.

  • Schweiz måste vinna över Lettland för att Finland ska gå vidare.

  • ja verkar bli Finland som möter Sverige och ironiskt att finnarma slår ut Sverige i kvarten .vore skojt, Hehe

 11. 2.a i gruppen för sveriga hur ser chanserna ut att vi kommer få möta ryssland i slutspelet? förutom i en eventuell final?

 12. Petterson

  Såg att Lettland och Vitryssland har en match mindre spelad. Det betyder ytterligare ev. varsin 3 poängare och snyftning, Finland är bortspelade. Katastrof Finland. Att ta hit Karalahti o. Jokinen – värdelöst! Tyvärr många skadade, Jormakka, Aaltonen m.fl. Granlund o. Koivu hade behövts.

  • Vitryssland har ju Lettland så något av lagen kommer ju tappa någon poäng. Sen ahr Vitryssland Ryssland i sista matchen. Så det blir spännande att se men det ser ändå ut som Finland klarar sig på målsnöret. Vi får se.

  • Gustaf Moberg

   Finland behöver kanske ett återhämtningsår? Om man ser till landets storlek (precis som Sverige) så är det ganska fantastiskt att det är ett land som utmanar om guld i de flesta stora turneringarna. Men, till skillnad från Kanada t ex, så kan vi inte plocka ur en aldrig sinande källa av talang. Sverige plockade väl fram ett juniorprogram i början av 2000-talet som gjort det möjligt för dom att hålla en hög standard år efter år. Finland har ju samma kunskap om hockey som vi, så kanske är det bara work in progress? Minns också att före 1995 (eller var det 1994…?) så hade Finland inte vunnit någonting. Jag skulle säga att en missad VM-kvartsfinal tar ingenting från de finska lejonen. Se bara hur svajjigt det har varit för Tjeckien det senaste. Dom har större befolkning en Sverige och är historiskt sett (well… Tjeckoslovakien) det näst bästa hockeylandet i Europa efter Ryssarna. Tunga generationsskiften är svåra att undkomma för oss hockeyglada smånationer.

 13. Petterson

  Finland måste vinna över Kaz.st. för att gå vidare (troligt), men blir bara 4:a i gruppen.
  Sverige vill inte möta Finland i kvarten och lägger sig mot Kanada.(Luktar typisk läggmatch). Men underskatta inte Lettl. el. Vitr. som gör upp om att bli 3:a i tabellen.
  Hockeyn där har utvecklats enormt tack vare KHL. Finland klarar tyvärr inte Kanada. Ryssl. och Usa slukar lätt 3:an o. 4:an i gr. A (eller kanske kan Tjeckien sätta käppar i hjulet). Sverige då? Lettland eller Vitryssland, tjaa, kan gå hur som helst.
  Finalen är given: Ryssland – Kanada (3-2?).
  Usa slår Sverige om att bli 3:a.

 14. Hur kan man säga att Sverige är klara att möta ryssen i semi eller vad det nu är? Det är väl EN match kvar för både Sverige och Kanada i gruppspelet och Norge kan faktiskt slå lönnlöven.

 15. zeretiuz

  Yo! Riktigt bra skit det här. Keep up the good work folks.

  Ha en trevlig söndag.
  /Z

 16. Krilleman

  Hur ofta har Aftonbladet rätt om saker och ting? :-)

 17. Jag ville bara tacka för en bra sida. Jag är in varje dag för att se resultat osv. Alltid uppdaterad. Tack!

 18. pinsam sätt av Sverige att försvara ett guld, anser vi är kass i år, struntar i vad tabellen säger jäömfört med vissa kanske vi är bättre men jämfört med nivån vi bruklar hålla är de inte bra npog, kvaliten på hela vm i år är under standard, ryssland är dom enda som håller. De är inte ”under dogsen” som är bra, de äör resten som inte är det.. pinsamt !

  • Vet du varför? För att det är den nya generationen spelare. Om du kollar laguppställningen i dom flesta lagen så finns där inte många äldre och rutinerade spelare.. jag tycker det är kul o se att man kan klara sig helt okej utan ”legenderna” som har dominerat alla år

 19. Men USA fick ju 3 p och Finland 2. Så USA borde ju ligga 3:a med 1 p mer.

 20. Herman Hedning

  Hej! tack för en superfin sida. jag e lite fundersam nu.. vem har rätt??

  enligt aftonbladet ligger Finland 4:a i gruppen o usa 3:a , ni har Finland 3:a o usa 4:a =) jag hoppas innerligt att ni har rätt då finland ska ta guldet =P

  • Redaktör

   Finland hade +3 i målskillnad och USA 0 och i och med detta så anser vi oss ha rätt :)

  • Finland åker ut direkt i slutspelet, dåliga är dom!

← Äldre kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>