Den klassiska turneringen World Cup, för landslag, kan bli av om två år. Det meddelar NHL:s vice kommissionär Bill Daly till NHL.com. 

NHL-spelarna fick inte vara med under OS 2018 och inte heller när det begav sig i Peking i vintras. Det har höjt många röster om att införa World Cup igen, där världens bästa landslag gör upp i en turnering om åtta lag. Då inkluderat NHL-spelare.

Nu kommer ett steg i positiv riktning i mitten på juni då NHL:s vice kommissionär Bill Daly uttalar sig till NHL:s officiella sajt. Där meddelar Daly att de är på väg att hitta en lösning om att få till World Cup i februari 2024.

– Vi jobbar fortfarande på det. Vi har haft dialog med spelarfacket NHLPA i flera månader nu och vi är i synk när det gäller vad vi vill åstadkomma. Vi har nu inlett dialog med IIHF. Det är aningen mer komplicerat sett till ligans och klubbarnas intressen, speciellt med en turnering i februari istället för hösten. Det är några av de trösklar vi måste ta oss över, säger han enligt NHL.com och fortsätter:

– Men vi är mycket hoppfulla om att vi kommer kunna genomföra en turnering 2024, oavsett vad. Det ser vi fram emot.

Senast World Cup spelades var 2016, innan dess så har turneringen spelats 1996 och 2004. Men NHL-chefernas plan är att inte bara planera för en turnering 2024 utan även för en tid framöver.

– Vi skulle vilja planera för mer än en turnering i taget, så vi kan få en långsiktig cykel på det här, säger NHL:s välkände kommissionär Gary Bettman.

Tre Kronor tog sig till semifinal under World Cup 2016, där man åkte ut mot Team Europa. Hela turneringen vanns till slut av Kanada.