Expekt

Damkronorna slutar fyra av fem lag i Women’s Euro Hockey Tour-turneringen i Tjeckien och Liberec. Detta efter en klar förlust mot hemmanationen Tjeckien med 2-5. Se målskyttar och slutställningen av WEHT-turneringen nedan.

Under söndagen avslutade Sverige sin turnering i Women’s Euro Hockey Tour mot hemmanationen Tjeckien i en match där Sverige hade chans att nå andraplatsen i turneringen vid seger. Damkronorna fick en bra start på matchen när den frejdiga backen Emma Forsgren hittade en lucka bakom Tjeckiens målvakt för att skicka in 1-0 i det första krysset. Ett snyggt mål från Forsgren.

Men den svenska starten möttes av två snabba tjeckiska mål i mitten av perioden där den unga MoDo-forwarden Adela Sapovalivova kvitterade till 1-1 innan Michaela Pejzlova gav Tjeckien ledningen till 1-2 bara drygt två minuter senare. Sverige fick två powerplay i första perioden för att hitta en kvittering men utnyttjade inte dessa och Tjeckien gick välförtjänt in med en 1-2-ledning till första periodpausen.

Damkronorna fick se ett fokuserat Tjeckien komma ut till andra perioden för att städa undan ett nytt svensk numerärt överläge och där Tjeckien i mitten av perioden utökade sin ledning till 1-3 efter att Emma Söderberg fick kapitulera efter en bra period. Sverige fick dock ett bra läge för att ta sig tillbaka in i matchen då Tjeckien fick ett matchstraff och fem minuter i utvisningsbåset när Sverige då fick powerplay i fem raka minuter. Men i ärlighetens namn skapade inte Sverige en enda bra chans på fem minuters numerärt överläge där ett, för dagen, svagt svenskt lag missade möjligheten att reducera innan mittenperiodens tid rann ut.

I tredje perioden utökade Tjeckien till 1-4 och matchen kändes över med svenska ögon sett. Sofie Lundin gav dock Sverige lite hopp med ett mål till 2-4 men Tjeckien utökade tätt därpå till 2-5 för att punktera matchen. Sverige förlorade till slut mot ett bättre Tjeckien med slutsiffrorna 2-5. Damkronorna lämnar därmed Tjeckien och Liberec med två segrar och två förluster i Women’s Euro Hockey Tour-turneringen. Sverige slutar därmed fyra i turneringen.