Foto: Bildbyrån

Den svenska VM-truppen till det pågående mästerskapet innehåller en mängd debutanter i mästerskapssammanhang. Samtidigt finns det spelare som har erfarenhet av förra råets mästerskap och även att spela med juniorkronorna i ett VM. Här har vi sammanfattat hela U18-truppens erfarenheter med Tre Kronor.

Svenska målvakternas VM-meriter

Hugo Alnefelt
Den pågående turneringen är den första som Alnefelt spelar med landslaget. Tidigare har han endast spelat enstaka landskamper med U16, U17 och U18-lagen.

Jesper Wallstedt
Deltog vid U18-VM redan förra året och var då med och tog hem bronset. Fick dock inte möjligheten att vakta målet under någon av matcherna. Har förutom detta spelat landskamper med de olika juniorlandslagen.

Calle Clang
16-åringen debuterar i U18-laget efter att endast ha spelat landskamper med U16 och U17 tidigare.

Svenska backarnas VM-meriter

Albert Lyckåsen
Gör premiär i mästerskapssammanhang efter att under de senaste tre säsongerna spelat enstaka landskamper för Sverige.

Albert Johansson
Årets VM är Johanssons första stora turnering, då han tidigare bara spelat enskilda landskamper. Har hittills gjort ett mål för landslaget, vilket skedde i U17-laget förra året.

Philip Broberg
Gör premiär i U18-VM, men har redan ett JVM på meritlistan efter sin medverkan i vinterns turnering i Kanada. Har under säsongen bidragit med 4 mål under landskamperna med laget.

Alex Brännstam
Blev uttagen till landslaget för första gången under den pågående säsongen och spelar därmed nu sitt allra första mästerskap.

Victor Söderström
Är nu uttagen till sitt allra första mästerskap, men har innan detta spelat ett flertal landskamper under de senaste tre säsongerna. Har i dessa möten bidragit med åtta mål.

Tobias Björnfot
Deltog vid VM redan förra året och var där med och tog hem lagets brons. Under de tre åren med landslaget har det blivit sex puckar i målet.

Ludvig Hedström
Debuterat i VM just nu och har innan detta endast spelat för landslaget i vanliga träningsmatcher. Har under den pågående säsongen gjort två mål.

Svenska forwardsens VM-meriter

Arvid Costmar
Spelar nu sitt första VM och har tidigare spelat landskamper i den svenska tröjan under de senaste säsongerna. Sammanlagt har det blivit sju mål under åren, varar fyra kommit under den pågående säsongen.

Isac Andersson
Andersson gör nu premiär i mästerskapssammanhang och har tidigare representerat laget vid flera samlingar under året. Har hittills gjort ett landslagsmål under karriären. Tog hem U18-SM med sitt Frölunda tidigare i år.

Oscar Lawner
Kom med i landslaget för första gången i år och har under sina fyra matcher bidragit med ett mål. Gör nu VM-premiär.

Oscar Bjerselius
Efter tre säsonger med småkronorna spelar 18-åringen nu sitt första världsmästerskap. Har under åren gjort två mål för laget.

Karl Henriksson
Efter drygt 20 matcher med de tre kronorna på bröstet debuterar Henriksson på världsmästerskapsscenen. Under året har det blivit tre mål i kassen. Var med och vann SM-guld med Frölundas U18-lag.

Max Wahlgren
Har under de tre gångna säsongerna spelar en mängd landskamper och även bidragit med ett par mål. Tog nyligen hem U20-SM med sin klubb MODO.

Rasmus Järvelin
Kom in i landslaget för första gången under årets säsong och har här varit med och spelat i ett par landskamper. Gör nu sitt första VM.

Albin Grewe
Var med vid VM i fjol och spelade då i samtliga matcher. Dock blev det inte några mål för Grewe. Förutom detta har det blivit ett stort antal landskamper under de gångna tre säsongerna.

Simon Holmström
Spelar sitt första VM i år, har tidigare endast deltagit vid lagens landskamp-samlingar. Har under åren gjort ett mål i landslagströjan.

Lucas Raymond
Ytterligare en VM-debutant som verkligen levererat på målkontot under åren. Detta är hans tredje säsong med landslaget och har förutom detta vunnit SM-titeln med sitt Frölunda på juniorsidan i år.

Alexander Holtz
Även Holtz har under sina säsonger med landslaget levererat väldigt många mål för Sverige och många hoppas få ser mer av honom i årets turnering. Bara i år har det blivit 11 puckar i mål med U17 och U18-lagen.

Albin Sundsvik
Är för första gången uttagen till VM-truppen och har sedan tidigare erfarenheter ifrån ett stort antal landskamper. Har hittills gjort ett mål för landslaget och hoppas på att denna siffra ska kunna öka.

Zion Nybeck
Har under den gångna säsongen debuterat i både U17 och U18-laget och även levererat ett antal fullträffar i mål. Gör som många andra debut i VM-sammanhang i år.

Källa: Swehockey och Eliteprospects

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
sofie@vmhockey.se

>> Läs mer om mig här