Expekt

Sveriges Television har säkrat rättigheterna till fyra OS-turneringar. Däribland vinter-OS 2026 i Milano samt OS 2030, där förhoppningsvis både Tre Kronor och Damkronorna deltar.

Under måndagen dök ett pressmeddelande från Sveriges Television in i inkorgen, där SVT annonserade att man säkrat rättigheterna för flera års OS-turneringar. Med start under OS 2026 kommer SVT att sända vinter-OS och sommar-OS varannat år. Olympiska Spelen 2026 spelas i italienska Milano och i och med den turneringens start börjar SVT:s OS-sändningar.

– Det är en stor glädje att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Från och med 2026 bjuder vi in alla som vill till den stora OS-festen i tv och online. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver. SVT har efter omfattande förhandlingar med rimliga medel lyckats säkra evenemanget via EBU, säger Hanna Stjärne, vd på SVT i pressmeddelandet.

OS 2026 i Milano och OS 2030 (ej klart med värdland) är de mästerskap som påverkar Tre Kronor och Damkronorna. Förhoppningsvis spelar båda landslagen båda de mästerskapen och ger hockeysvensken en härlig upplevelse i tv-rutan, denna gång i SVT:s kanaler.

Sveriges Television kommer dessutom att sända sommar-OS 2028 och sommar-OS 2032. Innan dess är det fortsatt Discovery som äger rättigheterna till och med OS 2024 i Paris.

Uppdaterad 16 januari, 2023