Fortfarande är det alldeles för många utvisningar och det skapar en hel del onödiga svårigheter för Tre Kronor. Men bortsett från detta så spelade Sverige med bra fokus och vinner helt rättvist med 3-1.

Hetsig stämning i machens början då Rakell blir utvisad för boarding, föreelsen skapar myckket irritation hos ryssarna. Kort senare blir det även Adam Larsson utvisad 2+2 för high sticking. Ryssarna kan nu spelar 5-3 i ca 30 sekunder. Ryssarna gör 1-0 i spel 5-4 genom Kaprizov. Tuff start för Sverige.

Tempot är högt och det är Ryssarna som pressar Sverige. Det är tufft och smäller mycket. Tre kronor jobbar sig tillbaka i matchen och börjar skapa en del samt att ryssarna också börjar göra en del misstag.

Så kommer chansen i powerplay mot periodens slut, men en stolpträff är det bästa som kom av denna möjlighet. Istället är det ryssarna som får avsluta 1:a perioden i spel 5 mot 4 och är nära 2-0 ledning.

Skottstatistik 1:a perioden: 10-14 till Sverige

Bra tempo från start även denna period men en del chanser. Men det dröjer till 09.27 och powerplay tills kvitteringen kommer där Zibanejad sätter ett backskott mellan benen på målvakten och det står 1-1.

Rakell ger sedan Sverige ledningen, 16.04, när han trycker in 2-0 efter fint förarbete av Zibanejad.

Skottstatistik 2:a perioden: 8-8

Den 3:e perioden var inget undantag, även ett högt tempo här med bra hockey. Spiken i kistan kom i öppen kasse av Ekholm och Sverige leder med 3-1. Denna match är ett kvitto på att Tre Kronor kan hålla en hög kvalitet genom alla 3 perioder, vilket det inte gjort hittills. Det bådar gott inför framtiden.