Champions Hockey League (CHL) är den främsta europeiska klubbturneringen i ishockey där mästarlag från olika europeiska ligor samt några wild card-lag gör upp om titeln som Europas bästa hockeyklubb. Turneringen, som hade sin premiär säsongen 2014-2015, är en efterträdare till European Trophy och tidigare Champions Hockey Cup.

Vinnare av CHL 2023

Tappara från finska Tammerfors kröntes till mästare av Champions Hockey League 2023 efter en spännande turnering. Laget visade upp en imponerande prestation genom hela turneringen och säkrade sin första titel i CHL:s historia.

Tapparas Väg till Triumfen

Tapparas framgångsrika resa i CHL 2023 var resultatet av en kombination av stark laginsats, taktisk skicklighet och individuella prestationer. Laget ställdes mot flera av Europas toppklubbar och lyckades nästan gå obesegrade genom gruppspelet med fem segrar och en förlust. I de avgörande slutspelsrundorna fortsatte Tappara att dominera på isen, vilket ledde dem till den prestigefyllda titeln.

Matchavgörande Ögonblick

Finalmatchen var en nagelbitare där Tappara ställdes mot en svensk hockeygigant i form av Luleå HF. Det var en match där taktisk disciplin och fysisk uthållighet prövades till det yttersta. Men i generella drag var Tappara strået vassare med sin frejdiga och underhållande ishockey, under tränaren Jussi Tapola. Laget vann välförtjänt med 2-3 borta i Luleå, där Kristian Tanus blev hjälte med ett mål och en assist. Christian Heljanko i målet blev utsedd till MVP i turneringen.

Betydelsen av CHL-Titeln för Tappara

I finsk ishockey har Tammerfors blivit en hockey-stad. Med den nybyggda dubbla VM-arenan Nokia Arena och med två topplag i Ilves och Tappara är Tammerfors hockeystaden i landet. Tappara och Ilves tampas i toppen av Finlands mesta mästare där Tappara har 19 finska titlar före Ilves på 16. Nu kan man även titulera sig Europamästare, efter att man blev den andra finska klubben att vinna Champions Hockey League.