Jonas Forsberg / BILDBYRÅN / COP 71

U18 VM är nu över för den här gången och de svenska juniorerna kan nu se fram emot ett år som regerande världsmästare efter finalsegern mot Ryssland igår. Förutom att medaljerna delats ut har en mängd andra utmärkelser presenterats av det internationella ishockeyförbundet, vilka vi summerat här nedan.

Här är den slutliga ställningen i turneringen
Guld: Sverige
Silver: Ryssland
Brons: USA
Fyra: Kanada
Femma: Vitryssland
Sexa: Tjeckien
Sjua: Finland
Åtta: Lettland
Nia: Schweiz
Tia: Slovakien

I och med Schweiz seger i den sista av de tre degraderingsmatcherna är det klart att Slovakien blir laget som får lämna den högsta ligan till nästa år. Samtidigt ersätts laget av Tyskland som vann den längre divisionen tidigare i förra veckan.

Även individuella utmärkelser har delats ut till de spelare som presterat allra bäst under matcherna. Caufield ifrån USA:s lag fick ta emot såväl utmärkelsen som bäste forward samt turneringens MVP efter att ha vunnit skytteligan med 14 puckar i mål. Den totala poängligan vanns i sin tur av hans lagkamrat Jack Hughes som plockade hem 20 poäng (9+11).

Bäste målvakt: Yaroslav Askarov, Ryssland
Bäste back: Philip Broberg, Sverige
Bäste forward: Cole Caufield, USA
MVP: Cole Caufield, USA

Precis som för seniorernas turnering har media fått välja ut ett All Star-lag med de spelare som på olika sätt gjort starka insatser under turneringen. Även här återfinns ett svensk namn i form av backen Philip Broberg.

Målvakt: Yaroslav Askarov (Ryssland)
Backar: Philip Broberg (Sverige) och Cam York (USA)
Forwards: Cole Caufield (USA), Jack Hughes (USA) och Rodion Amirov (Ryssland)

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här