Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från Bildbyrån

Tidigt i morse avgjordes den stora finalen i damernas olympiska ishockeyturnering, som likt flera gånger tidigare utspelade sig mellan nationerna Kanada och USA. Den fyrfaldiga mästarsviten för Kanada är nu bruten och efter 20 står USA åter igen högst upp på prispallen. Det hela skedde i en match med många likheter med den som utspelade sig mellan lagen i Sotji 2014, där Kanada slutligen tog guld efter förlängning.

I slutminuten utav den första perioden kunde Hilary Knight sätta 1-0 till USA i powerplay. En kvittering satt dock inte långt inne och kom bara 2 minuter in i den andra perioden, följt utav ett ytterligare mål som gav Kanada övertaget. In i det sista kämpade USA mot klockan och men endast minuter kvar kunde laget kvittera och slutligen ta matchen till förlängning. Dock räckte inte de tio minuterna för att avgöra medaljfördelningen, utan matchen fick tas hela vägen till straffar.

Det vanliga upplägget med bäst utav fem straffar räckte inte heller, där bägge lagen lyckades med att sätta två puckar vardera i målet. USA satte sedan sin sjätte puck via Jocelyne Lamoureux-Davidson och när Maddie Rooney räddade Meghan Agostas skott var saken klar.

Finland tog hem bronset
Under går dagen spelades även turneringens bronsmatch, där det blev Finland som tog hem medaljen. Matchen mot OAR slutade 3-2 vilket resulterar i att placeringen för samtliga lag i turneringen ser ut som följer:
1: USA
2. Kanada
3. Finland
4. OAR
5. Schweiz
6. Japan
7. Sverige
8. Korea