Nu återstår enbart en omgång innan gruppspelet är klart. Småkronorna är redan klara för slutspelet, men hur ser det ut för resterande lag? Vem kan Sverige komma att möta i kvartsfinal?

I grupp A (Sveriges grupp) är Kanada i princip redan gruppvinnare, enbart matchen mot Belarus återstår. Då Sverige vann klart mot Belarus så är det väldigt osannolikt att de ska kunna rubba Kanada som hittills varit turneringens suverän. Sverige möter Lettland i sin sista match och det mesta talar för vinst och att Sverige ska sluta på 2:a plats i gruppen. Belarus kommer att sluta 3:a och Schweiz är sista laget vidare i grupp A.

Däremot så är grupp B väldigt mycket jämnare och där det väldigt öppet om vilka lag som kniper vilka platser. Finland har en lite fördel på 8 poäng, följt av Ryssland och USA på 6 poäng och sedan Tjeckien på 4 poäng. Det enda som är klart är Tyskland inte tar sig vidare till slutspel.

Slutspelet?

Grupp A är relativt enkel att räkna ut hur det kommer att sluta, men grupp är desto svårare. Men det hindrar inte oss från att spekulera.

Ryssland möter Tjeckien medan Finland avslutar mot USA. Ryssland kommer troligtvis att vinna mot Tjeckien och Finland är lite favoriter mot USA. Om vi antar det utfallet så kommer Finland att vinna grupp B, Ryssland 2:a, USA 3:a följt av Tjeckien.

Annons: ⇢ Betsson - Få 100 kr extra att spela för

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Då kommer kvartsfinalerna att se ut som följande:
Kanada-Tjeckien
Sverige-USA
Finland-Schweiz
Ryssland-Belarus

Då kan det bli en tuff kvartsfinal för Småkronorna som föll mot USA i genrepet. Svaret på vilka som möts i slutspel kommer att dröja till ca 05:30 imorgon (2 maj).