Ett par veckor innan seniorlandslagens världsmästerskap inleds kommer U18-landslagen göra upp om VM-titeln. USA skulle ha stått värd för turneringen i fjol, som dessvärre blev inställd på grund av coronavirusets spridning. Nationen tilldelades i och med det värdskapet för årets upplaga och nu står det klart att det blir hockeyfest i sydstaten Texas.

Tidigare var det sagt att städerna Plymouth and Ann Arbor i Michigan, som skulle ha hållit i fjolårets turnering, istället skulle få arrangera U18 VM 2021. Nu blir det istället i de två Texas-städerna Frisco och Plano som småkronorna får försvara sitt guld ifrån 2019. Detta meddelar IIHF på sin hemsida.

Grupp A, där Sverige, Kanada, Belarus, Lettland och Schweiz ingår, kommer att spela sina matcher på Children’s Health StarCenter i Plano. Här kommer även två av kvartsfinalerna att äga rum.

Grupp B, med lagen USA, Ryssland, Tjeckien, Finland och Tyskland, kommer i sin tur att hålla till i Comerica Center i Frisco. Till vardags agerar arenan bland annat som träningshall för NHL-laget Dallas Stars. Det är även här som större delen av slutspelet kommer att utspela sig.

Annons: ⇢ Betsson - Få 100 kr extra att spela för

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Turneringen har även fått nya datum och kommer nu att spelas mellan 26 april och 6 maj 2021.