Förbundskaptenen för U18-landslaget på damsidan, Madeleine Östling, har tagit ut den trupp som ska åka till Schweiz för en trenationsturnering i december. Se truppen och spelschemat nedan.

I januari så väntar U18-VM på hemmaplan i Mjölby och Linköping för de svenska Juniordamerna. U18-landslaget har fram tills dess två matcher att spela, innan förlägret i Linköping i januari.

Den 13-19 december så kommer U18-landslaget att ha en landslagssamling på svensk mark men för att sedan resa till Schweiz. Sverige kommer att träningsspela mot hemmanationen Schweiz samt Tyskland för att förbereda sig inför VM.

– Väldigt roligt att få möta två nya motståndare i Tyskland och Schweiz. Det här är två nationer som vi har i vår VM-grupp i januari, så det blir viktiga matcher för oss. Vi tycker att truppen är lite spetsigare i spelet med puck, något vi hade lite svårt med senast i Finland. Spelarna har gjort det bra på hemmaplan och visat framfötterna i sina respektive lag. Jag ser fram emot att göra fler mål än vi gjorde mot Finland, säger Madeleine Östling, förbundskapten för U18 Damlandslaget till Svenska Ishockeyförbundets hemsida.

U18-VM spelas den 8-15 januari i Mjölby och Linköping. Men först ska Damlandslaget U18 alltså träningsspela i mitten på december. Sverige möter Schweiz i två möten och Tyskland en gång. Matcherna spelas i Romanshorn. Se Madeleine Östlings trupp till trenationsturneringen.

Truppen för Damlandslaget U18

Målvakter

1. Lisa Jönsson, MoDo Hockey
30. Ebba Svensson Träff, Linköping HC

Backar

2. Anna Andersson, MoDo Hockey
3. Mira Jungåker, Hv71
4. Olivia Sohrner, Djurgårdens IF
5. Alice Wallin, Djurgårdens IF
6. Tuva Kandell, Leksands IF
7. Ida Karlsson, Leksands IF
8. Jenna Raunio, HV71
27. Sofia Ljung, Brynäs IF

Forwards

9. Mira Markström, HV71
10. Nicole Hall, Djurgårdens IF
11. Julia Perjus, MoDo Hockey
12. Frida Simonsen, Linköping HC
14. Ella Jämsén, Linköping HC
16. Linnea Adelbertsson, Djurgårdens IF
18. Beatrice Hjälm, Djurgårdens IF
19. Klara Kenttälä, Luleå HF
23. Isabelle Leijonhielm, IFK Täby HC
25. Emma Pfeffer, Linköping HC
28. Moa Gustafsson, AIK
29. Stella Lindell, Brynäs IF

Spelschemat i Schweiz

15 december:
Schweiz-Sverige, 16:15

16 december:
Tyskland – Sverige, 16:00

17 december:
Sverige – Schweiz, 15:00


Sverige - Lettland