Expekt

Småkronorna/Team 18 har spelat fyra landskamper i finska Tavastehus (Häämeenlinna). Sverige fick med sig tre segrar och en förlust från landskamperna i november.

Under helgen har Småkronorna varit i Finland och spelat fyra landskamper mot tufft motstånd. Sverige fick med sig fyra viktiga landskamper inför U18-VM i vår där man vann tre av dessa och förlorade den sista matchen mot Finland. Den största bedriften för Sverige kom i den andra landskampen där man ställdes mot suveräna USA. Sverige låg under med 1-6 med en kvart kvar att spela och stod sedan för en helt osannolik vändning. Med fem mål på 15 minuter och Linus Petterssons kvittering till 6-6 med minuten kvar gick matchen till förlängning där inget mål skiljde lagen åt. I straffläggningen kunde sedan Adam Hesselvall slå in den avgörande straffen till 7-6 för Sverige och den makalösa vändningen var ett faktum.

Förutom supersegern mot USA besegrades Schweiz och Tjeckien i Finland medan hemmanationen vann med 4-2 i turneringens sista match.

Småkronornas resultat

Sverige – Schweiz, 6-2
Sverige – USA, 7-6 e.str
Sverige – Tjeckien, 4-0
Sverige – Finland, 2-4

Uppdaterad 13 november, 2023