Under helgen som var så spelades Channel One Cup, som är säsongens andra turnering för det svenska ishockeylandslaget. Det hela avgjordes i Moskva

Tre Kronor inledde turneringen i torsdags med en match mot hemmanationen Ryssland. När lagen möttes senast under Karjala Cup slutade det hela i svensk förlust, men denna gång såg det hela lite annorlunda ut. Trots att många stora namn ur den svenska truppen hade fått tacka nej till turneringen så lyckades man vinna matchen med 4-1, efter att ha vänt ryssarnas snabba överläge bara minuter in i andra perioden. Innan de tjugo minuterna på isen var över hade Tre Kronor via André Pettersson, Jonas Ahnelöv och John Norman alla satt varsin puck i mål och tagit ett rejält grepp om det hela. I slutminuten kunde Oscar Möller sedan runda av matchen med ett sista mål.

På lördagen ställde man sig åter igen på isen och då för en match mot Tjeckien. Efter torsdagens stora insats och Tjeckiens förlust mot Finland under torsdagen, så var det många som trodde på det svenska laget. Dock slutade matchen med förlust trots att det var det svenska laget som fick in det första målet. Matchen slutade 1-3 och det var en mycket besviken Pär Mårts som mötte pressen efter matchen.
Turneringen avslutades på söndagen med ett klassiskt derby mellan Finland och Sverige, där matchen fick gå till straffar efter att bägge lagen gjort varsitt mål. Här kunde den svenske målvakten Viktor Fasth briljera genom att rädda bägge skotten från Finland, samtidigt som Sverige satte puckarna i mål och tog hem matchen.

När alla resultat från helgens matcher lades samman så slutade Sverige på en andraplats efter vinnaren Tjeckien. I den sammanlagda tabellen för Euro Hockey Tour ligger Sverige för tillfället först.