Expekt Banner 1000*500 Hockey

Uppdaterad 19 april, 2023

Sverige tog en ny seger i förberedelserna inför VM i maj. Tre Kronor besegrade Norge i Östersund Arena med 4-3 efter att André Petersson avgjorde i förlängningen.

Under onsdagen spelade Tre Kronor en träningslandskamp i Östersund mot Norge i en av flera förberedelselandskamper inför VM 2023 i maj. Efter dubbla segrar mot Danmark i förra veckan siktade Sam Hallams gäng på nya skalper mot nytt skandinaviskt motstånd.

Drygt sju minuter in i första perioden kom 1-0 för Sverige efter många långa anfall. Lagkapten Linus Johansson passade till Marcus Sylvegård som i sin tur serverade Samuel Johannesson till ledningsmålet för Tre Kronor.

Trots en väldigt bra svensk start så lyckade Norge med en kvittering i spel fyra mot fyra genom svenskbekantingen Ken André Olimb som dunkade in 1-1 i bortre krysset. Den norska glädjen blev dock kortvarig. Bara några sekunder efter kvitteringen kom 2-1 för Sverige efter att Isac Brännström till slut fick in pucken till ett nytt svenskt ledningsmål. Brännströms mål blev den första periodens sista och Sverige vann period ett med 2-1.

Fem minuter in i den andra perioden kom en norsk kvittering till 2-2 när den 19-årige Noah Steen satte tvåan för Norge. Mora-forwarden högg snabbt på en kontring och lurade Marcus Högberg innan han satte kvitteringen.

Även om Norge faktiskt spelade upp sig ganska rejält i andra perioden och var stundtals bättre än Sverige så var periodens nästa mål svenskt. Efter en fin soloprestation från Patrik Karlkvist med dribblingar och en fin passning kunde Anton Bengtsson göra 3-2 för svensk del med drygt två minuter kvar av mittperioden. Målet blev Sveriges enda i en period som slutade lika (1-1).

Med ledning 3-2 in till tredje perioden kom Tre Kronor ut helt okej i sista perioden. Norge var fortsatt ganska bra men Marcus Högberg behövde inte direkt storspela för att hålla undan norska mål. Norge pressade på med en man mer (öppen kasse) i slutminuterna och lyckades sätta dit en kvittering med 14 sekunder kvar av matchen. En dålig svensk utrensning resulterade i mål av Tobias Fladeby till 3-3.

Under ordinarie matchtid slutade matchen 3-3 och ett avgörande fick skapas på övertid. Matchen gick till förlängning i tre mot tre i fem minuter. I densamma avgjorde André Petersson till 4-3 för svensk del.

Tre Kronor med ny seger men utan att övertyga mot ett hårt jobbande Norge. Imorgon (torsdag) väntar ny match mot norrmännen i Östersund, en match som sänds i SVT. Sverige formerar samma trupp till morgondagens match men Tre Kronors trupp inför VM kommer att uppdateras på vägen, först inför landskamperna mot Finland nästa vecka och sedan till Czech Hockey Games veckan därpå innan den första VM-truppen släpps.

Sverige – Norge, 4-3 e.förl (2-1, 1-1, 0-1, 1-0)

06:35 1-0 Samuel Johannesson (Marcus Sylvegård, Linus Johansson)
15:47 1-1 Ken André Olimb
16:20 2-1 Isac Brännström (Oskar Lang)
24:57 2-2 Noah Steen
37:37 3-2 Anton Bengtsson (Patrik Karlkvist)
59:46 3-3 Tobias Fladeby
62:17 4-3 André Petersson (Joel Nyström, Isac Brännström)


Florida Panthers - Dallas Stars