Expekt

Tre Kronor kommer till Linköping i april. Sverige kommer att möta Finland i dubbla landskamper i Saab Arena innan man åker till Tjeckien för Czech Hockey Games och herrarnas hockey-VM 2024.

I maj 2024 spelas VM i Prag och Ostrava för Tre Kronor, där man hoppas revanschera sig efter fjolårets kvartsfinalförlust mot Lettland. Sverige kommer att spela sitt gruppspel i Ostrava, där man tillhör Grupp B. Inför världsmästerskapet ska Tre Kronor ha ett par samlingar i en dryg månad där förbundskapten Sam Hallam har möjlighet att testa potentiella VM-spelare och till slut gallra innan den slutgiltiga VM-truppen ska presenteras.

– Senast vi var i Linköping blev det en publiksuccé och riktigt bra drag i arenan. Hockeyintresset bubblar i stan just nu och det känns väldigt kul att komma dit som uppladdning inför Tre Kronors stora mål för säsongen, Hockey-VM i Tjeckien, säger Jesper Björck, marknadsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Sverige kommer ha två samlingar i april där man först ska åka till Finland för en klassisk ”finnkamp” på finsk mark någon gång i april. Sedan kommer lagen att vända sig mot Östergötland och Linköping där Saab Arena tar emot Tre Kronor och de finska lejonen mellan 22-25 april. Länderna spelar träningslandskamper den 23 april och den 24 april i Linköping. Sedan väntar några dagars vila innan Tre Kronor ska spela Czech Hockey Games den 2-5 maj. Hockey-VM i Tjeckien startar den 10 maj 2024.

För att skaffa biljetter till matcherna i Linköping kommer det i ett senare skede gå att mer information om biljetter via Swehockey.se eller LHC.eu.

Spelschema i Linköping

23 april (Saab Arena)
Sverige – Finland
18.00

24 april (Saab Arena)
Sverige – Finland
19.00

Uppdaterad 19 januari, 2024