Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från Bildbyrån

Under förmiddagen och tidig morgon spelades de två första kvartsfinalerna i herrarnas, där det blev Tjeckien och OAR som slutade som segrare. Dessa två lag kommer därmed att mötas i en utav semifinalerna under fredagen.

Tjeckien tog sig vidare i turneringen efter att ha besegrat USA i en match som fick tas hela vägen till straffar. Därförinnan hade såväl amerikanska Ryan Donato och Jim Slater samt tjeckiska Jan Kolar och Tomas Kundratek satt varsin puck i nätet. När straffläggningen väl kom så gjorde båda målvakterna ett mycket bra jobb, som räddade majoriteten utav puckarna. Den enda som lyckades få in en puck i målet var Tjeckiens Petr Koukal, som därmed tog sitt lag till semifinal.

OAR fick i sin tur ta sig an Norge i sin kvartsfinal, där man kunde ta hem matchen med 6-1. OAR inledde målskyttet med tre puckar i målet innan den första perioden var över. I den andra kunde Norge till slut få till ett mål, men kort därefter kunde de ryska spelarna utöka sin ledning ytterligare.

Vilken utav semifinalerna som laget kommer att spela är ännu inte klart. Senare idag spelas de två sista kvartsfinalerna, där Sverige har möjligheten att ta sig vidare.