I december samlades U16-landslaget med spelare födda 2007 för första gången för såväl elitkamp och sina allra första landskamper. Nu är det dags igen när laget reser till Tjeckien för fyra tuffa matcher. Läs allt om truppen och den stundande samlingen nedan.

Tre intensiva matchdagar i finska Oulo är vad laget har med sig i bagaget, där man segrade i två av tre möten med det finska ungdomslaget. Bland annat med 9-2 i en match där bland annat Anton Frondell (Djurgården) och Theo Sonestedt (HV71) blev tvåmålsskyttar. Båda dessa spelare finns med även i den nya truppen som inkluderar ett antal debutanter.

– Det ska bli kul att få mäta sig mot ytterligare en nation, samtidigt som vi får möjlighet att ge åtta nya spelare chansen att möta internationellt motstånd. Gruppen innehåller både skridskoskicklighet och spelförståelse, vilket är viktiga komponenter i vårt sätt att spela, säger Markus Korpinen förbundskapten för Team 16 i ett pressmeddelande.

För motståndet i turneringen står Tjeckien och Finland, som Sverige kommer möta i dubbla matcher. Det är främst spelare från de svenska storklubbarna som finns representerade, men även en spelare med foten i det amerikanska hockeysystemet finns med. Sascha Boumedienne, son till tidigare landslagsspelaren Josef Boumedienne spelar till vardags i amerikanska Ohio där han ingår i laget Ohio AAA Blue Jackets.

Truppen

Målvakter

1. William Forsberg, Brynäs IF*
30. Love Härenstam, Luleå HF

Backar

2. Hugo Hallin, MoDo Hockey*
3. Oliwer Sjöström, Luleå HF
4. Karl Annborn, HV71
5. Sascha Boumedienne, Ohio AAA Blue Jackets*
6. Aron Dahlqvist, Brynäs IF
7. Sigge Holmgren, Brynäs IF*
9. Zeb Lindgren, Skellefteå AIK

Forwards

11. Jakob Ihs Wozniak, Luleå HF
12. Theo Sonestedt, HV71
14. Filip Ekberg, Almtuna IS
15. Liam Andersson, HV71*
16. Anton Frondell, Djurgården IF
18. Noa Bräutigam, Växjö Lakers HC*
19. Albin Laksonen, Växjö Lakers HC
20. Harry Styf, MoDo Hockey
22. Milton Gästrin, MoDo Hockey
23. Loke Krantz, Enköpings SK HK*
25. Viktor Klingsell, Skellefteå AIK
26. William Morin, Luleå HF*
27. Melvin Novotny, IFK Täby HC

* Debuterar i landslaget vid spel

Spelschema

Tisdag 7 februari
17:00 Tjeckien-Sverige

Onsdag 8 februari
17:00 Sverige-Finland

Fredag 10 februari
17:00 Sverige-Tjeckien

Lördag 11 februari
12:00 Finland-Sverige

Samtliga matcher spelas på Zimni stadion i tjeckiska staden Novy Jicin. Du kan följa matcherna live hos Svenskhockey.tv.

Uppdaterad 2 februari, 2023