Betsson

Sverige avslutade Beijer Hockey Games med att möta Finland. En match där Tre Kronor var det bättre laget och Sverige vann till slut matchen med 3-0. Segern innebär att Sverige slutar två i Beijer Hockey Games efter Ryssland. 

Första perioden i matchen var relativt chansfattig och det var mycket kamp mellan lagen. Varken Sverige eller Finland kom till några heta chanser och det märktes även på skottstatistiken då lagen tillsammans sköt 11 skott på mål under första perioden.

Tre Kronor gick ut till den andra perioden och kopplade greppet om matchen. Det skulle även ge utdelning resultatmässigt och 6.05 i andra perioden gjorde lagkaptenen Max Friberg 1-0 till Sverige. Bara två minuter senare så utökade Jesper Sellgren matchen till 2-0. Resultat stod sig även perioden ut.

Sverige utökade sin ledning direkt i tredje perioden när Max Friberg återigen hittade målet och gjorde 3-0. Det blev även slutresultatet i matchen.

Sverige slutar i och med segern mot Finland på en andra plats i Beijer Hockey Games på sex poäng. Ryssland vann Beijer Hockey Games på åtta poäng, Finland slutar trea på två poäng och Tjeckien slutade sist även dem med två poäng men med sämre målskillnad.

Nästa gång Tre Kronor ska spela match är 13 till 16 maj när Carlsson Hockey Games avgörs.

Beijer Hockey Games 2021

  1. Ryssland, 8 poäng
  2. Sverige, 6 poäng
  3. Finland, 2 poäng
  4. Tjeckien, 2 poäng

Tjeckien – Sverige
2-3 efter övertid

Ryssland – Finland
3-2

Sverige – Ryssland
1-2 efter övertid

Finland – Tjeckien 
3-2 efter övertid

Ryssland – Tjeckien
7-4

Sverige – Finland
3-0