Betsson

Tre Kronor klev ut på isen med enbart SHL-spelare i laget. Detta efter att Johan Garpenlöv fått inte mindre än åtta återbud vilket gjorde att förbundskaptenen fick ställa upp med ett helt annat lag än vad tanken var från början i Beijer Hockey Games. Det syntes även i inledningen att det var ett Sverige som inte var helt samspelta med varandra. Men Tre Kronor växte in i matchen ju längre tiden gick och Sverige vann tillslut matchen med 3-2 efter förlängning. 

– Jag är glad att vi vinner matchen, jag tycker vi gör en helt okej match. Vi har ett relativt ungt och orutinerat lag. Det går upp och ner under matchen men överlag tycker jag vi är ett bättre lag och det är därför vi även vinner matchen, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv på pressträffen efter matchen.

Det var annars Tjeckien som klev ut starkast i premiärmatchen i Beijer Hockey Games och skapade de hetaste chanserna. De var även Tjeckien som tog ledningen i matchen när Jirl Smejkal satte dit 1-0 efter 5 minuter. Sverige såg förvirrade ut i inledningen av matchen och det var Tjeckien som förde spelet under första perioden. Men trots detta så skapade Sverige några heta chanser och en av dem resulterade även i att Tre Kronor kunde kvittera till 1-1 genom Nils Lundkvist när det återstod fyra minuter av perioden.

I den andra perioden var det istället Sverige som klev ut och tog tag i taktpinnen och det kändes som att Tre Kronor började bli mer och mer samspelta mellan varandra. Sverige tog även över skottstatistiken och det hela resulterade i att Sverige kunde gå upp i ledning till 1-2 när debutanten i Tre Kronor tröjan Pontus Holmberg gjorde mål i sin premiärmatch. 1-2 till Tre Kronor stod sig även perioden ut.

Annons: ⇢ Betsson - Få 100 kr extra att spela för

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Tredje perioden inleddes med mycket kamp och Sverige drog snabbt på sig två utvisningar i perioden. Vilket även skulle straffa sig på resultattavlan när Tjeckien kunde kvittera till 2-2 genom Rdan Lenc när 5.53 hade spelats av tredje perioden. Därmed hade båda Tjeckiens mål kommit i numerärt överläge. Resultatet 2-2 stod sig även matchen ut och det hela fick avgöras i förlängning.

I förlängningen avgjorde Tre Kronor relativt omgående när ytterligare en debutant klev fram i form av Albert Johansson och avgjorde matchen till 2-3 och Tre Kronor fick därmed med sig extra poängen från matchen.