Sverige vann sin andra raka match i Beijer Hockey Games efter seger med 5-2 mot Ryssland. Samuel Fagemo gjorde debut i Tre Kronor och svarade för 1 mål.

Sverige fick en drömstart på matchen när Marcus Nilsson gjorde 1-0 redan efter 46 sekunder. Målet tillkom efter att backen Klas Dahlbäck sköt ett skott från blålinjen och Nilsson kunde trycka in returen. Detta var Nilssons första mål i Tre Kronor.

Sverige fortsatte att skapa tryck i Rysslands zon och var nära att utöka ledningen när Fredrik Händemark hade två lägen framför den ryska målvakten Alexander Samonov men Samonov stod för en vacker dubbelräddning. Under matchens första 10 minuter imponerade Sverige stort. Man kom hela tiden med hög fart på skridskorna och Ryssland hade problem med spelet i egna zonen.

I slutet av perioden kom Ryssland in bättre i matchen och fick chansen att kvittera i Power Play. Sverige kunde utan större problem försvara sig och gick rättvist in till periodsvila med ledning 1-0.

I början av den andra perioden var Sverige nära att utöka ledningen till 2-0 men Dennis Everbergs avslut tog i ribban.

I mitten av andra perioden fick den stora publiken i Globen jubla när debutanten Samuel Fagemo gjorde sitt första mål i Tre Kronor. Målet gjordes på en styrning i Power Play.

Matchen avgjordes när Sverige gjorde 3-0 i slutet av perioden. Denna gång var det Emil Sylvegård som enkelt kunde peta in returen efter Mathias Bromé friläge.

7 minuter in på den tredje perioden gjorde Ryssland sitt första mål i matchen. Målet gjordes av Pavel Poryadin. Direkt efter Rysslands mål kunde Lukas Bengtsson utöka Sveriges ledning till 4-1 efter Marcus Nilssons fina framspelning. Sverige spelade sedan av resterande delen av perioden och vann matchen med 5-2 efter Lukas Bengtsson gjort sitt andra mål i matchen.

Imorgon avslutas Beijer Hockey Games med matcherna Ryssland- Tjeckien och Sverige – Finland.