Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från Bildbyrån

För en liten stund sedan spelades de två andra kvartsfinalerna i herrarnas hockeyturnering, där Sverige var ett utav de fyra inblandande lagen. Efter en hård kamp med en ordentlig upphämtning mot det tyska laget så räckte det inte hela vägen fram. Därmed är Tre Kronors OS över.

Sverige och Tyskland möttes tidigare i turneringen och då blev det en svensk 1-0 seger. den här gången inleddes mötet på ett lite annat sätt, där det var det tyska laget som till en början tog ett rejält grepp om mötet. Inom loppet utav 30 sekunder hade laget gjort två mål i den andra halvan utav den första perioden och det var många som funderade kring var de svenska höll hus på isen. Den andra perioden bjöd inte på några mål, men ett svenskt lag som visade att man ville komma ifatt. Och detta gjorde man med råge i sista perioden.

Inom loppet utav fem minuter hade det svenska laget vänt ett 0-2 underläge till ett lika 3-3 resultat. Målen sattes utav Anton Lander, Patrik Hersley och Miakel Wikstrand och det hela resulterade i att matchen fick tas till förlängning. Där tog det dock endast två minuter innan det tycka laget kunde få in pucken i mål. Målet krävdes videogranskning och när Patrick Reimers puck blev godkänt var det svenska landslaget ute ur den olympiska turneringen.

Kanada blir semi-motståndet
Den andra matchen mellan Kanada och Finland blev inte fullt lika spännande som den mellan Sverige och Tyskland. Matchens första två perioder blev mållösa och först efter 41 minuters spel kom matchens första mål via Maxim Noreau. Med dryga två minuter kvar tog det finska laget ut sin målvakt i samband med en timeout i ett försök att ta matchen till förlängning. Men man kom aldrig hela vägen fram och det blev till slut Kanada som tog sig vidare i turneringen.

Semifinalen mellan Tyskland och Kanada spelas på fredag klockan 13:10 svensk tid.