För en liten stund sedan lyckades det svenska U-18 laget ta sig till semifinal i det pågående världsmästerskapet efter att ha besegrat Slovakien i kvarten. Siffrorna i mötet blev hela 6-1 och Slovakien, med poängligans ledare Maxim Cajkovic i spetsen får därmed lämna turneringen.

Sverige inledde sitt målskytte efter fem minuter då Marcus Westfall fick in pucken. Drygt halvvägs in i matchen kunde Nikola Pasic utöka till 2-0, som följdes utav David Gustafssons 3-0 innan motståndarna kunde reducera. Dock tog det inte lång stund innan Jonatan Berggren kunde utöka ledningen på nytt. Den sista perioden avrundades sedan med att Lukas Wernblom och Berggren kunde näta varsin puck utan några större problem.

I den andra kvartsfinalen som spelades samtidigt blev det Finland som vann över Vitryssland med 5-2. Det är nu de finska lejonen som Tre Kronor ställs mot i semifinalen, som äger rum på lördag.

Senare idag avgörs de andra två kvartsfinalerna och där är det Kanada och Tjeckien samt Ryssland och USA som möter varandra. Det är sedan något utav dessa lag som väntar Sverige i medaljkampen.