Foto: Henric Wauge

Idag avrundas VM-gruppspelet för juniorlandslagen som just nu befinner sig i norra Sverige. Sammanlagt kommer fyra viktiga möten att ske, där Sveriges match är den som intresserar de allra flesta. Dagens motstånd består av det ryska landslaget som precis som småkronorna jagar gruppens andraplats.

Ryssland vann precis som Sverige över såväl Slovakien som Lettland, men fick sedan se sig besegrade av USA. Med sex poäng vardera gör nu lagen upp om gruppens silverplacering, vilken ger ett enklare motstånd i den stundande kvarten. För två år sedan möttes Sverige och Ryssland i både turneringens gruppspel och bronsmatch. Där var det Ryssland som vann bägge mötena, men i och med lagens jämna formkurva under de hittills spelade matcherna i år kan mötet sluta hur som helst.

Andra spännande möten som sker under dagen är matchen mellan Schweiz och Finland, som är de två bottenlagen i grupp A. Finnarna står efter tre spelade matcher helt utan poäng och måste vinna dagens match för att inte missa slutspelet. Även mötet mellan Kanada och Tjeckien kan bli väldigt spännande, då Tjeckien har möjligheten att klättra förbi färdigspelade Vitryssland i tabellen.

Matchen mellan Sverige och Ryssland börjar klockan 19:30 och går då att följa i SVT2 samt SVT Play.

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
sofie@vmhockey.se

>> Läs mer om mig här