Sverige ställdes mot Schweiz i den avslutande gruppspelsmatchen under U18-VM. Matchen, som höll publiken på helspänn, slutade med vinst till Sverige efter en förlängningsperiod.

I början av matchen märktes det tydligt att mycket stod på spel för båda lagen. Schweiz fick en drömstart och tog ledningen tidigt genom Jordan Forget, men Småkronorna kämpade sig tillbaka och kvitterade genom Felix Öhrqvist innan den första perioden var över. Trots ett jämnt spel i den andra perioden lyckades Schweiz återigen ta ledningen med ett mål från Gian Meier under ett powerplay. Men Småkronorna visade på intensitet och lyckades återigen kvittera, denna gång genom Lucas Pettersson.

Med ställningen 2-2 vid full tid tvingades matchen in i förlängning, som inte kom till att bli särskilt långvarig. Småkronornas Valter Lindberg steg fram som hjälte när han satte det avgörande målet efter drygt en minut in i förlängningsperioden. Ett fantastiskt samarbete mellan Lindberg, Lucas Pettersson och Melvin Fernström resulterade i ett mål som säkrade Sverige segern och en plats i kvartsfinalen.

Segern innebär att Sverige slutar på tredje plats i sin grupp i U18-VM, med två segrar och två förluster. Nu väntar en spännande kvartsfinal där Småkronorna kommer att ställas mot antingen USA eller Finland.

Schweiz – Sverige, 2-3 e.förl (1-1, 1-1, 0-0, 0-1)

01:21 1-0 Jordan Forget (Mischa Geisser, Ludvig Johnson)
07:47 1-1 Felix Öhrqvist (Alfons Freij, Lucas Pettersson)
28:57 2-1 Gian Meier (David Bosson, Noe Tarchini)
38:52 2-2 Lucas Pettersson (Viggo Nordlund)
61:05 2-3 Valter Lindberg (Lucas Pettersson, Melvin Fernström)