Tre Kronor vann mot Finland i avslutningen av Carlson Hockey Games med 3-2. Segern innebär att Sverige slutar med fyra poäng i turneringen.

Under lördagsförmiddagen avslutade Tre Kronor Carlson Hockey Games för den här gången. För motståndet stod Finland. De finska lejonen inledde med förlust mot Tjeckien innan man vann mot Ryssland under gårdagen. Sverige gick in i matchen med två raka förluster och behövde en vinst för att höja självförtroendet inför VM.

Det var Finland som började matchen bäst i fem mot fem-spelet under de inledande minuterna. Trots Finlands goda start var det dock Tre Kronor som tog ledningen i matchen. Efter att Pär Lindholm fått med sig en utvisning kunde Jesper Frödén ge Sverige 1-0 i det efterföljande numerära överläget.

Det svenska powerplay-målet skulle sedan hålla sig hela den första perioden ut. I den andra perioden kvitterade sedan Finland genom den unga talangen Anton Lundell. Ett mål som även det blev periodens enda. Inför den tredje perioden stod det alltså 1-1 mellan de nordiska rivalerna.

Tre Kronor tog sedan ledningen i matchen med tolv minuter kvar att spela när Filip Hållander, till vardags i Luleå, gjorde mål för Sverige till 2-1.

Finland pressade på för en kvittering i slutet. Men istället för en finsk kvittering gjorde Sverige 3-1 i öppen målbur genom Dennis Rasmussen. Finland kvitterade dock i slutsekunderna till 3-2, vilket blev slutresultatet.

I och med den svenska vinsten avslutar Tre Kronor med fyra poäng i Carlson Hockey Games. Finland skrapade ihop tre poäng. I eftermiddag möts Tjeckien och Ryssland i en avgörande match innan tabellen slutställs.