Svenska truppen klar inför Oddset Hockey Games

Publicerad:

Efter att fredagens landskamp mot Norge fick avbrytas på grund av dålig is på plan så vad det många som var fundersamma över hur Per Mårts skulle kunna plocka ut sin kommande trupp inför VM-uppladdningen Oddset Hockey Games. Under kvällen efter matchen kom även nyheten om att hela 10 spelare i kvällens uppställning petats från laget inför VM. Samtidigt blev det klart att ett flertal från fjolårets guldlag samt spelare från NHL anslöt till truppen. Många frågetecken dök där upp kring hur formationen av laget skulle se ut inför helgens förberedande turnering.

Men under gårdagens presskonferens så fick man till slut svar. Den färdiga truppen presenterades och det var inga större förändringar ifrån den information man hade under fredagen.
– Det är ett väldigt tekniskt och spelskickligt lag. Det ska bli intressant att se om vi kan dyrka upp de andra lagen. Jag ser det här som vårt VM-lag, jag kan inte tro att det kommer några frälsare där bortifrån, sa Mårts under presskonferensen angående de NHL-spelare som eventuellt kan hinna spela klart sin säsong inför världsmästerskapet.

Redan på torsdag kommer vi kunna se den nya laguppställningen på isen då Oddset Hockey Games går av stapeln. Den mindre turneringen som endast deltas av fyra nationer kommer att spelas mellan den 1-4 maj i Stockholm (med undantag för en match som spelas i Helsingfors, Finland) på Hovet och i Globen. De lag som kommer att mötas är Sverige, Finland, Ryssland och Tjeckien som alla då laddar upp inför VM som drar igång nästa fredag.

Sveriges matcher kommer du kunna se på följande kanaler:
1/5: Tjeckien – Sverige, Tv10 15:30
3/5: Sverige – Finland, SVT 1 12:20
4/5: Sverige – Ryssland, SVT 1 15:50

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *