LeoVegas

Foto: Wikimedia

Förra året arrangerades de olympiska vinterspelen i Sydkorea, där hockeyn var en av sporterna som man tävlade i. För de svenska landslagen blev turneringarna inte några framgångar, men nu får vår nation en ny chans. Redan i början av nästa år arrangeras nämligen ungdoms-OS.

Mästerskapet har arrangerats sedan 2010 och detta blir den tredje upplagan med vintersporter i fokus. Mästerskapet kommer att arrangeras i schweiziska staden Lausanne och unga atleter från hela världen kommer resa hit för att medverka.

Ända sedan start har man tävlat i ishockey och på flicksidan har Sverige presterat otroligt bra. Både i Innsbruck 2012 och Lillehammer 2016 tog man hem guldet och är därmed den enda nationen som vunnit turneringen. Det svenska pojklandslaget har inte deltagit i någon av de tidigare turneringarna och är inte heller i år kvalificerade för spel. För att vara med och representera det svenska landslaget måste man vara född år 2004 eller 2005 och hur truppen hit tas ut återstår att se.

Nyligen presenterades spelschemat och grupperna för turneringarna som kommer att anordnas under perioden 17-22 januari. Sverige kommer att ställas mot Slovakien och Tyskland i gruppspelet, varifrån de två bästa lagen går till semifinal. Här väntar motstånd i form av Tjeckien, Schweiz eller Japan.

Såhär kommer Sverige att spela under ungdoms-OS 2020:
Fredag 17 januari kl. 17:00 Sverige-Slovakien
Lördag 18 januari kl. 11:00 Tyskland-Sverige
Måndag 20 januari kl. 11:00 eller 17:00 Semifinal
Tisdag 21 januari kl. 17:00 eller 20:00 Medaljmatch

Förutom en klassisk hockeyturnering startas i år en ny gren där lag med spelare ifrån olika länder spelar 3-mot-3. Huruvida svenska spelare kommer medverka här är ännu inte klart.

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Klagenfurt - Donbass